O İlçelerde Yaşayanlar Dikkat! Yarın İstanbul'da 10 Saat Boyunca Sular Kesilecek

O İlçelerde Yaşayanlar Dikkat! Yarın İstanbul'da 10 Saat Boyunca Sular Kesilecek
İski, 4 Haziran tarihinde İstanbul'un bazı ilçelerinde uzun saatler sürecek bir su kesintisi yaşanacağını duyurdu.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcaklıklar artarken, salı ve çarşamba günleri tavan yapacak Afrika sıcaklıklarına karşı vatandaşlar sık sık duş almaya çalışıyor.

Sıcak havalarda vazgeçilmezliği daha da artan su için kötü haber İSKİ'den geldi. İSKİ'nin açıklamasına göre, Büyükçekmece İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde gerçekleştirilecek vana yenileme çalışmaları nedeniyle belirtilen saatler arasında bu ayarlar arasında 10 saatlik bir su kesintisi yaşanacak. İstanbul'da, vana yenileme çalışmaları nedeniyle Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri'nin bazı mahallelerine, yarın saat 21.00'den 07.00'ye kadar su verilemeyecek.

su2.jpgSU KESİNTİSİNDEN ETKİLENECEK MAHALLELER AÇIKLANDI

Büyükçekmece İlçesi: Mimarsinan, Muratçeşme, Türkoba, Mimaroba, Sinanoba, Ekinoba, Ulus, Hürriyet, Ahmediye, Güzelce, Bahçelievler, Yenimahalle, Kumburgaz, Kamiloba ve Celaliye Mahalleleri.

Çatalca İlçesi: Çakıl, Ovayenice, Elbasan, Ferhatpaşa, Kaleiçi, Muratbey, İzzettin, Gökçeali, Oklalı ve Subaşı Mahalleleri.

Silivri İlçesi: Cumhuriyet, Mimarsinan, Çanta ve Yeni Mahalle'nin üst kotları ile Semizkumlar, Hürriyet, Kavaklı, Sancaktepe, Balaban, Selimpaşa, Ortaköy, Kadıköy, Gazitepe, Fatih, Alibey, Piri Mehmet Paşa ve Gümüşyaka Mahalleleri'nin tamamı.

Vatandaşların su kesintisinden olumsuz etkilenmeleri için yetkililer, önlem almalarını tavsiye ediyor.