O İlçe Belediyesi Öğrencilere Desteğini Açıkladı: Her Ay 1000 TL Verecek

O İlçe Belediyesi Öğrencilere Desteğini Açıkladı: Her Ay 1000 TL Verecek
Amasra Belediyesi, il merkezindeki devlet liselerinde okuyan öğrencilere aylık 1000 TL ulaşım desteği sağlayacak. Desteğin amacı, ekonomik şartlar nedeniyle eğitimden kopma riskini azaltmak ve öğrencilerin eğitim hayatını kolaylaştırmak olarak açıklandı. Ödemelerin bu ay içinde yapılması bekleniyor.

Yerel seçim yaklaşırken belediyeler vatandaşın yüzünü güldürecek kararlar alıyor. Amasra belediyesi öğrencilere büyük bir destekte bulunacak. Ayda 1000 TL'lik ödeme ile hem öğrencinin hem de velinin yüzü güldüreceğe benziyor.

Ay sonuna getiremeyen aileler ile birlikte öğrencilerin eğitim sürecine katkı sağlamak için o belediye kolları sıvadı. Sosyal destek programı kapsamında öğrencileri aylık 1000 TL destek sağlanacağı duyuruldu. Lise öğrencilerine sağlanacak destek ödemeleri kapsamında Bartın'ın Amasra ilçesinde oturan ve il merkezindeki devlet okullarına giden öğrencilere destek sağlanacağı belirtildi. Şubat ayında başlayan desteklerin Mart ayının başında ödenmesi bekleniyor.

thumbs-b-c-7c6b0742d32de2ec7a87fe9066155680.jpg

ÖĞRENCİYE 1000 TL DESTEK

Amasra Belediye Meclisi Şubat ayında gerçekleştirdiği toplantıda il merkezdeki devlet okullarında eğitim alan lise öğrencilerine yönelik yeni bir sosyal destek programı hayata geçirdi. Lise öğrencilerine sağlanacak 1000 TL'lik ulaşım desteği ile birlikte öğrencilerin eğitim hayatının kolaylaştırılması amaçlanıyor. Ulaşım sorunu nedeniyle öğrencilerin okuldan kopmasının önüne geçmek için böyle bir destek sağlanacağı aktarıldı.

thumbs-b-c-7e47ec779dd12e2688efc13497f5177c.jpg

ÖDEMELER BU AY BAŞLAYACAK

Amasra Belediyesi tarafından yapılan açıklama kapsamında başvuru sürecinin başladığı ve ödemelerin Mart ayında yapılacağı belirtildi. Ulaşım desteği hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişilerin Amasra Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruları takip etmesi gerekmektedir.