Norveçliler Türkiye'ye sadece kimlikle gelebilecek

Norveçliler Türkiye'ye sadece kimlikle gelebilecek
Türkiye'ye seyahat etmek isteyen ve pasaportunun süresi bitmiş olan ya da pasaportu olmayan Norveçliler geçici olarak nüfus cüzdanıyla ülkeye gelebilecek.

Norveç'ten Türkiye'ye seyahat etmek isteyen ancak pasaport süreleri dolmuş ya da hiç pasaportu olmayan Norveçlilerin geçici olarak ülkeye girmelerine olanak tanındı.

İki ülke arasında imzalanan anlaşmayı Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, sosyal medya hesabından duyurdu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla anlaşmayı tutarken çekilmiş fotoğrafını da paylaştı.

'Türkiye'nin pasaport hükümlerini geçici olarak değiştirmesine çok sevindim'

Huitfeldt, "Türkiye'nin pasaport hükümlerini geçici olarak değiştirmesine çok sevindim! Yılın geri kalanında pasaportu olmayan Norveçliler, Türkiye'ye seyahat ederken nüfus cüzdanı kullanabilirler. Mevlüt Çavuşoğlu, anlaşmayı takdim ediyor" ifadelerini kullandı.

'Norveç'teki birçok kişi bu kolaylık için kutlama yapıyor'

Türkiye'nin Norveç ve İzlanda Büyükelçisi Fazlı Çorman da paylaşıma verdiği yanıtta, "Çok iyi haber. Norveç'teki birçok kişi bu kolaylık için kutlama yapıyor. Mümkün kıldığınız için teşekkürler bakan" ifadelerini kullandı.

Çorman daha önce Türkiye’ye tatile gelmek isteyen pasaport süreleri dolmuş Norveçlilerin, Schengen ülkelerine olduğu gibi Türkiye’ye geçici olarak kimlik kartlarıyla girebilmeleri yönünde bir formül sunmuştu.

Etiketler :