Nihat Yeşil: Ankara'nın su master planı var mıdır?

Nihat Yeşil: Ankara'nın su master planı var mıdır?
Dünya Su Gününde CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil Ankara'nın su sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

22 Mart Dünya Su Gününde; Ankara’nın “su master planı var mıdır?” diyen CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil konuyu meclis gündemine taşıdı.

Yeşil'in Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle:

-DSİ, bir Su master plan hazırlattı. İki Amerikalı ve bir Türk firmadan oluşan ortak girişim danışmanlık grubu, Ankara’nın 1970-2020 yılları arasındaki 50 yılını planlandı.

Bu bağlamda;

1. Anılan Su Master planı projesi çalışmasının; Ankara Kentsel Ana Plan çalışması 2038 nüfus ve arazi kullanım öngörüleri ile revize edilerek eşgüdümü sağlanmış mıdır?

2. “Ankara Su Master Planı” kapsamında; 2038 projeksiyonuna yönelik yeni bir Su Master Plan çalışmanız var mıdır?

3. Ankara iline su veren barajlarda doluluk oranı nedir? Önümüzdeki Yaz ayında Ankara’da bir su sıkıntısı çekilmesine karşı ne tür tedbirler alınmıştır?

4. 2038 yılına kadar Ankara’nın su ihtiyacı hangi kaynaklardan karşılanacağı planlanmaktadır? Bu konuda bir çalışma var mıdır?

5. Artan sanayileşmenin sonucu oluşan ağır metal kirliliğinden etkilenen su kaynaklarımızın arıtılarak kullanıma verilmesi için; Bakanlığınızın veya belediyeler ile işbirliğiyle belirlenen uygun “arıtma teknolojileri” seçenekleri yatırım programlarınıza girmiş midir?

Etiketler :