Netflix 30'dan fazla ülkede indirime gitti. Aralarında Türkiye var mı?

Netflix 30'dan fazla ülkede indirime gitti. Aralarında Türkiye var mı?
Dünyanın en çok izlenen dizi platformlarından biri olan Netflix, abonelik ücretine son 1.5 yılda Türkiye'de yüksek oranda zam yaptı. Netflix, daha fazla abone alabilmek amacıyla bu kararın aksine 30'dan fazla ülkede fiyatlarını düşürdüğünü açıkladı. Fiyatların düştüğü ülkeler arasında ise Türkiye yok.

Dünya çapınca en çok izlenen platformlardan biri olan Netflix, son bir yılda Türkiye'deki abonelik ücretlerine yüzde 139'lara varan oranlarda zam yaptı. Daha fazla abone alabilmek amacıyla yeni bir karar alan Netflix, son haftalarda otuzdan fazla ülkede hizmet maliyetini düşürdü.

Netflix, Asya, Avrupa, Latin Amerika, Afrika'nın alt sahara bölgesi ve Ortadoğu'da bazı bölgelerde fiyatlarında indirim yaptı.

Abonelik ücretleri düşürülen ülkeler arasında Malezya, Endonezya, Tayland, Filipinler, Hırvatistan, Venezuela, Kenya ve İran gibi ülkeler bulunuyor.

Düşüş, belirli fiyat planlarına uygulanıyor ve bazı durumlarda abonelik ücretleri yarıya kadar düşüyor.

'HER ZAMAN ARAŞTIRMA YAPIYORUZ'

Karar'da yer alan habere göre bir Netflix sözcüsü, "Üyelerimizin deneyimini geliştirmek için her zaman araştırma yapıyoruz. Belirli ülkelerde planlarımızın fiyatlandırmasını güncellediğimizi doğrulayabiliriz" dedi.

Wall Street Journal haberinin ilk olarak yayınlanmasından sonra şirketin hisseleri, New York'ta Perşembe günü yüzde 3.4 düştü.