Navalnıy’ın beraberindeki isimlere karşı cezai dava açıldı

Navalnıy’ın beraberindeki isimlere karşı cezai dava açıldı
Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko'nun yaptığı açıklamaya göre; Navalnıy'a destek sağladıkları suçlamasıyla Leonid Volkov ve Ivan Jdanov'a yeni bir cezai dava açtı.

Rusya Soruşturma Komitesi, hapiste olan Rus aktivist Aleksey Navalnıy’ın yanında hareket eden Leonid Volkov ve İvan Jdanov’a karşı aşırıcı olarak tanımlanan kuruluşlara parasal destek sağladıkları suçlamasıyla yeni bir cezai dava açtı.

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, “Aşırıcı bir kuruluşu kasten desteklemek amaçlı bağış toplamak ve finansal hizmet sağlamak’ suçunu işledikleri şüphesiyle Leonid Volkov, İvan Jdanov ve başka isimlere karşı cezai dava açıldı” ifadelerini kullandı.

Petrenko’ya göre, Navalnıy’ın Yolsuzlukla Mücadele Vakfı ve Vatandaşların Haklarının Korunması Vakfı, Rusya’da aşırıcı örgüt olarak tanındı ve Navalnıy’ın bölgesel kampanya ofislerinin faaliyetleri mahkeme kararıyla yasaklandı.

Ancak buna rağmen ağustos ayında Volkov ve Jdanov’un yer aldığı bir videoda yasadışı eylemlerinin devam ettiği ve bir bağış kampanyasının düzenlendiği görüldü.

Videoda halka Navalnıy’ın kampanya ofislerini destekleme ve bağış yapma çağrısı yapıldı. Volkov ve Jdanov ayrıca para ve kripto paraların gizli ve isimsiz olarak gönderilmesi gerektiğini belirtti.