Narin’in köyünde çözülme olacak mı. Ferit Demir çarpıcı detayları anlattı

Narin cinayetinin detayları Halk TV'de adım adım takip ediliyor. Sinem Fıstıkoğlu'nun sunduğu 'SANSÜRSÜZ' programına bağlanan Ferit Demir ailenin organize hareketlerini anlattı.

Sürecin başından beri Narin'e yapılan vahşi cinayetin izlerini süren Halk TV muhabiri Ferit Demir, Sinem Fıstıkoğlu'nun sunduğu SANSÜRSÜZ programına bağlanarak ailenin soruşturma sürecinde yaptığı organize ifade verme skandalının detaylarını açıkladı.

İFADELERİ AİLE MECLİSİ BELİRLİYOR

"Köyde hala bir çözülme yok ama ufaktan bilgiler veriliyor ama organize bir çalışma var bu bir gerçek. Tutuklananlar arasında yer alan Fuat var. Salim Güran'ın kardeşi. Aile meclisi toplanıyor. Herkese bir görev veriliyor. Kim ne diyecek ne konuşacak diye belli aralıklarla konuşuluyor."

de492c63-0460-4d29-bcfa-717ded219082.jpg

JANDARMA TESPİT EDİYOR GÖZALTI YAPMIYOR

"Jandarma ekiplerini dinleyeceksin ne konuşuyorlar. Bunu Jandarma ekipleri tespit ediyor. Soruyorlar ben o amaçla gitmedim diyor. Jandarma tutanak tutuyor ama gözaltı yapmıyor. O akrabaların her birinin 10 kez ifadesi alındı. Her defasında herkes aynı ifadeyi verdi. Mesela Narin'in kaybolduğu 15.15 suları ama amca iki gün sonra diyor ki 'Narin 17.40 da bize geldi.' Bir başka akraba diyor ki 'Narin 18.40'ta caminin yakınındaydı.' Bir başkası diyor ki '18.47 de okula yakın yerde gördüm.' Jandarmanın hedeflerini şaşırtmak istiyorlar. Narin kaçırılmış havası vermek istiyorlar."

"DAHA ERKEN GÖZALTILAR OLABİLİRDİ"

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren de vurgu yaptı. Çember daraldı abi gözaltına alındı diye anlattı ve 19 gün geçti aradan oysa bir çok şeye daha erken müdahale edilebilir. Daha erken gözaltı olabilirdi. Bunları söyledi. Bunun vurgusunu yaptı. Yanıltmaların yapıldığı zaman diliminin çok farklı şekilde kullanıldığını ve neden fark edilmediğini sordu. Burada şu anda cinayetin bir numaralı faili ifade veriyor. O failin hareketleri neden izlenmedi? Neden daha hızlı çalışma yapılmadı diye vurgu yaptı ve o araçla ilgili eksiklikleri saydı. En son da şunu söyledi: ortada bir konuşma kaydı var.

"SES KAYDI İLE ÇÖZÜLME BAŞLAYACAK"

Konuşmayı yapan kişi önemli dedi. O kayıtlar şu anda deşifreleri okunuyor. O sorular sorulacak. Ben şunu düşünüyorum. Bu sorgudan sonra çözülme olacak. Çünkü failin kendi sesinden kanıtlar var. Narine yapılan organize kötülüğün nedeni bir gün ortaya çıkacak. Biz de onu göreceğiz. iki kişi vardı. anlatacaklardı ama deşifre olur muyuz korkusuyla sustular.

SALİM GÜRAN'IN SORGUSU BİTTİ

Halk TV muhabiri Ferit Demir, amca Salim Güran'ın sorgusunun bittiğini ve R.A.'nın birazdan sorguya alınacağını da aktardı.

Kaynak:halktv.com.tr