Naci Bostancı'nın oğlu Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü'ne atandı

Naci Bostancı'nın oğlu Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü'ne atandı
AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’nın oğlu Afşın Burak Bostancı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü’ne AKP'li Naci Bostancı’nın oğlu Afşın Burak Bostancı atandı.

Atama kararında, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında açık bulunan Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğüne 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Afşın Burak Bostancı atanmıştır” denildi. 

Afşin Burak Bostancı, 2019 yılının Şubat ayından bu yana Nükleer Düzenleme Kurumu Kurul üyesi olarak görev yapıyordu.

Yönetim kurulu üyesi olmuştu

Zagreb Radyosu'nun aktardığına göre, Bostancı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kurulan Nükleer Düzenleme Kurulu’nun yönetim kurulunda görev almıştı. “Nükleer enerji sektöründeki faaliyetler ile radyasyonla ilgili tesis ve faaliyetleri düzenlemek ve denetlemek” amacıyla kurulan kuruma genç ve tecrübesiz bir isim olan Bostancı’nın atanması büyük tepki toplamıştı.

 

Etiketler :