Mutfak Tüpünde Büyük Tehlike! Bomba Etkisi Yapıyor

Mutfak Tüpünde Büyük Tehlike! Bomba Etkisi Yapıyor
Mutfak tüpüne son 3 ayda üst üste zam gelmesi, vatandaşı akaryakıt istasyonlarından kaçak doluma itiyor. Bazı tüketiciler ise mutfak tüplerinin eksik doldurulduğunu, 15 günde bittiğini iddia ediyor.

Mutfak tüplerinin fiyatı son dönemde artan enflasyon karşısında hızla yükseldi. 12 kilogramlık bir mutfak tüpünün fiyatı, bazı şehirlerde 620 liraya kadar çıktı. Bu durum, kaçak tüp dolumlarını da artırdı.

Türkiye gazetesinin haberine göre tüketiciler, normalde iki ay giden mutfak tüplerinin artık 15-20 günde bittiğini söylüyor. Bazıları ise tüplerin eksik doldurulduğunu iddia ediyor.

Kaçak Dolum Otogaz İstasyonlarında Yapılıyor

Tüp bayileri, kaçak dolumların tüketiciler tarafından otogaz istasyonlarında yapıldığını söylüyor. Otogaz istasyonlarında doldurulan tüplerde, mutfak tüplerinde kullanılan gazla aynı oranda propan ve bütan bulunmadığı için patlama riski bulunuyor.

Bir tüp bayii, "Otogaz istasyonlarında 12 kilogramlık bir tüpe 13 kilogram gaz dolduruluyor. Bu da tüpün güvenliliğini ortadan kaldırıyor. Otogazda propan oranı daha fazla olduğu için mutfakta kullanılması büyük bir tehlike oluşturuyor" diyor.

Tüketicilere Uyarı

Tüp bayileri, tüketicilere kaçak tüp doldurmamaları konusunda uyarıyor. Kaçak tüplerin patlama riski taşıdığını ve büyük maddi hasara neden olabileceğini söylüyorlar.

Etiketler :