'Mütevazı' Meclis resepsiyonu

Zam haberlerinin arttığı, ekonomik krizin büyüdüğü bu günlerde Meclis resepsiyonunun ihtişamı; Meclis'e krizin vurmadığını, geçim derdini bir tek yurttaşların yaşadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Yeni yasama yılı açılırken Meclis Başkanı Şentop'un düzenlediği respesiyonda balkabağından heykeller varken akıllara vatandaşın boğuştuğu zamlar geldi.

YURTTAŞA ZAM, MECLİS'E ZİYAFET

Elektriğe zam %72,4

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, (EPDK) pazartesi günü yaptığı toplantı sonrası elektriğe yüzde 14,9 zam kararı aldı. Elektriğe, en son 1 Temmuz tarihinde yüzde 15 zam yapılmıştı. Bu sonuçla son 2 senede konutlarda kullanılan elektriğe yapılan zam oranı yüzde 72,4 oldu.

Doğalgaza zam %64

Aralık 2017’den Eylül 2019’a kadar, doğalgaza konutlarda yüzde 64, büyük sanayi kuruluşlarına yüzde 120, elektrik santrallerine ise yüzde 110 zam geldi.

Doğalgaz da 1 Ekim'den itibaren yüzde 14,9'luk zamla fiyatlandırılacak.

Pazarda fiyatlar durulmuyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, İstanbul'da eylülde bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 1.11 arttı. Geçen yılın aynı ayına göre perakende fiyatlar yüzde 13.13, toptan fiyatlar yüzde 5.58 arttı.

Otogaza da bir yeni zam 27 kuruş

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre; bu gece yarısından itibaren otogazın litre fiyatına 27 kuruş zam geliyor.

 

İlgili Haberler
Etiketler :