Mustafa Sönmez'den Erdoğan tekerlemesine Venezuela göndermesi: Komşu, komşu hu, hu

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım hakkındaki iddialara ilişkin değerlendirme yapan Mustafa Sönmez, "İnsanın aklına şu meşhur tekerlemeyi getiriyor." diyerek örnek verdi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in dün sabah yayınladığı son videoda son başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım hakkındaki 'uyuşturucu' iddiaları gündemi sarstı. 

Halk TV'de Medya Mahallesi adlı programında konuya dair değerlendirme yapan Ayşenur Arslan, "Peker vitesi büyüttü, Binali Yıldırım'ın oğlunu hedefe oturttu. Bu da rotanın Saray'a doğru çevrildiğini gösteriyor." dedi. 

Arslan şöyle aktardı:

Binali Yıldırım'ın oğlunun Venezuela'ya gittiği heyetten bir kişi, 'Hayır işi için gitmişti. Filistin Camisi yaptıracaktı' diyor. Bunu neden Binali Yıldırım'ın oğlu yapar anlayamadık.

Medya Mahallesi programının konuğu Mustafa Sönmez ise, Binali Yıldırım'ın konuya ilişkin yaptığı açıklamasında kullandığı "Test kiti ve maske götürmüştü" ifadesine ilişkin, "Test kiti ve maske götürdüğü Venezuela'da o sırada 325 vaka var" dedi. 

'Komşu komşu oğlun nerde?'

Sönmez şöyle konuştu:

Covid'in en az bulaştığı ülkelerden biri, vaka sayısı 325. Uluslararası yardım isteyen bir ülke olsa neyse. İnsanın aklına şu meşhur tekerlemeyi getiriyor.

Komşu komşu oğlun nerde? Venezuela'ya gitti. Ne götürdü? Maske, kit. Ne getirdi? Peynir, fıstık. 

'Ateş olmayan yerden duman çıkmaz'

Venezuela iddiasını kim ortaya attıysa, kim bu takibi yaptıysa, bunun hepsinin görüntüleri, kayıtları vardır ve çıkar ortaya. Bunlar böyle -mışla olacak şeyler değil. Peker de bu laflara ikna olmadan bu lafları etmez. Bu işler artık dünyada kayıt altına alıyor. Bazen göz yumuluyor, bazen bir kenara konularak vakti geldiğinde kullanılıyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Durup dururken Binali Yıldırım'ın narkotik işlerle ilgisi olmaz. 

Etiketler :