Mustafa Destici geri adım attı

Mustafa Destici geri adım attı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "100 bin lira limiti olup 750 lira kredi kartı aidatı vermeyen DEM'lidir, Yunandır, Ermenidir" açıklamasının ardından gelen tepkiler üzerine geri adım attı. Destici, "Belki limiti 100 binin üzerinde değil de 'harcaması 100 binin üzerinde olanlardan 750 lira alınır' şeklinde düzeltilebilir" önerisinde bulundu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sakarya’nın Erenler ilçesinde düzenlenen etkinliğe katıldıktan sonra partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Destici, limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonuna katılma payı alınmasına yönelik düzenlemeyle ilgili öneride bulundu.

desticiden-savunma-sanayi-destekleme-fo-368438-101790.jpg

"100 BİN LİRALIK KARTI VAR AMA BELKİ AYDA 10 BİN LİRA HARCIYOR"

Destici açıklamasında şunları söyledi:

“Elbette ki savunma sanayi bizim için hayatidir, çok kıymetlidir ve oraya ayrılacak ya da orayla ilgili planlanmış her kaynağı, her projeyi biz destekleriz Büyük Birlik Partisi olarak. Açık ve net söylüyorum. Birileri buna da bahane üretebilir. Ama burada tabii vatandaşlarımızın ben art niyetli olanları bir tarafa ayırıyorum. Çünkü direkt savunma sanayimize karşı olan bir kesim var. Belki limiti 100 binin üzerinde değil de 'harcaması 100 binin üzerinde olanlardan 750 lira alınır' şeklinde düzeltilebilir. Vatandaşın 100 bin liralık kredi kartı var ama belki ayda 10 bin lira harcıyor. Biz vergide adaleti her şeyin üstünde görüyoruz. Bunda en çok dillendiren bu konuda da teklifler sunan bir siyasi partiyiz. Onun için burada bu bir haklı serzeniştir, haklı şikayettir. 100 bin lira limiti olan değil de aylık kredi kartından 100 bin TL ve üzeri harcama yapanlardan bu rakam alınabilir. Bizim önerimiz bu."

Kaynak:DHA