Belediye Seçimi Kaybeden Kurum Görevi Devraldı!

Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alınna Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlık görevini Murat Kurum'a devretti. Görevi devralan Kurum ve Özhaseki konuştu. Kurum, görevi devralırken konuştu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum, görevi Mehmet Özhaseki'den devraldı.

Görevi devralan Kurum, şöyle konuştu:

"Hem görevi devralırken hem devrederken gurur duyduğum bu görevde sayın Özhaseki'ye teşekkür ederim. Görevi aldığım her işte amacım, bizi kardeşi gibi bağrına basan aziz milletimize hizmet etmek oldu.

Farklı görevlerde çalıştılar, ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Görev aldığım her işte amacım, hedefim aziz milletimize hizmet etmek oldu. Yeri geldi depremde, selde, heyelanda milletimiz için koşturduk. Geçmişte ne yaptıysak yine aynı şekilde devam edeceğiz.

İLK HEDEF KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kendiliğine dahi yıkılan binalar dahil deprem dönüşümünde her türlü gayreti, hiçbir siyaset gözetmeksizin hep birlikte elimizi taşın altına koyarak deprem dönüşümünü başlatmak istiyoruz.

İklim değişikliğiyle mücadele bakanlığımızın en önemli görevlerinden bir tanesi. Yeşilimizi gözümüz gibi koruyacak, güzelliğe güzellik katacak yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. Çevre komisyonu üyelerimizle çok güzel çalışmalar yaptık. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine aynı uyumu göstermek üzere bu noktada artırmaya devam edeceğiz. Belediyelerimizle iç içe çalışmalar yürüteceğiz. Bakanlıkta birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarımla birlikte aynı amaç doğrultusunda devam edeceğiz.