Murat Kurum Erdoğan Bayraktar'ı hatırlattı: Emekli kadına dilenci muamelesi yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un kendisine emekli ve dul maaşlarındaki farkın neden yatırılmadığı soran emekli kadına alışveriş kartı vermek istemesi büyük tepki yopladı. Emekli kadın, "Benim bir şeye ihtiyacım yok ihtiyacı olana ver" diyerek kartı iade etti. Kurum'un bu hareketi eski AKP'li bakan Erdoğan Bayraktar'ı hatırlattı.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayı olan Murat Kurum, seçimi kaybettikten sonra bir müddet gözden ırak olmuştu.

Mehmet Özhaseki'nin görevden alınmasının ardından yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum oldu.

Kurum, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Rize'ye gitti.

whatsapp-image-2024-07-29-at-00-40-45.jpeg

Ayşe Yüksel adlı emekli bir vatandaş, Murat Kurum'a emekli ve dul maaşlarındaki farkın neden yatırılmadığını sordu. Bunun üzerine yaşlı kadınla kısa bir süre sohbet eden Kurum, Yüksel’e alışveriş kartı vermek istedi.

Yüksel ise "Benim bir şeye ihtiyacım yok ihtiyacı olana ver" diyerek kartı geri çevirdi.

kapak-133910.jpg

ERDOĞAN BAYRAKTAR'I HATIRLATTI

Murat Kurum'un Rize'de yaptığı hareket, 15 Nisan 2013’te dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı hatırlattı.

O tarihte kanser hastası Dilek Özçelik adlı vatandaş, Bakan Bayraktar’dan kanser ilaçlarının temini için yardım talep etmişti.

Bun karşın Bakan Bayraktar, Özçelik'in cebine para sıkıştırmıştı. Özçelik ise bunun üzerine Bakanın cebine koyduğu parayı “Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda” diyerek iade etmiş ve ağlayarak uzaklaşmıştı.

Lenf kanseri hastalığından dolayı eğitimine devam edemeyen ve yıllarca kanserle mücadele eden Dilek Özçelik, Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde ailesi ile birlikte yaşadığı evinde durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırılmış ve 15 Ocak 2018 tarihinde yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.