Murat Ağırel büyük skandalın detaylarına ulaştı: Suriyeliler Türkiye'de sahte diploma üretiyor

Gazeteci Murat Ağırel, Türkiye'de sahte diploma üreten Suriyeliler ile yaptığı görüşmeleri Halk TV'de yayınlanan Kayda Geçsin programında açıkladı.

Bugün kendisinin öldürülmesi için ihale açılması ile gündem olan gazeteci Murat Ağırel, bütün tehdit ve baskılara rağmen ilkeli gazetecilik yapmaktan geri adım atmıyor. Başarılı gazeteci, Türkiye'de çok konuşulacak yeni detaylara ulaştı.

Ağırel, daha önce Türkiye'de sahte diploma çıkardıkları ortaya çıkan ancak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlanan olay ile ilgili sosyal medya üzerinden ulaştığı kişilerle yaptığı görüşmeyi açıkladı.

Ağırel'in bir müşteri gibi yaptığı görüşmeler, DMM ve Bakan Tunç tarafından yalanlanan iddiaların gerçekte var olduğunu gözler önüne serdi.

whatsapp-image-2024-09-03-at-23-51-15.jpeg

TARİFELİ DİPLOMA SKANDALI

Daha önce bir meslektaşının sahte diploma haberi gördüğünü belirten Murat Ağırel, bu konuda bir araştırma yapmak için Whatsapp hattı üzerinden ulaştığı sahtekarlar ile iletişime geçti.

Yaptığı görüşmeyi Halk TV'de yayınlanan "Kayda Geçsin" programında seyircilerle paylaşan Ağırel, sahte diploma hakkında bilgi almak istediğini söylediğini ve şahısların ise kendisine "Ne lazım efendim? Hangi okul, hangi bölüm, biz mi belirliyoruz? Okul, bölüm, yıl seçiyorsunuz, biz basıp kayıtlara işletip, kargoluyoruz" dediğini açıkladı.

Ağırel, sahtekarların kendisine oluşturdukları sahte diplomayı, e-Devlet'e işlediklerini ve sisteme girildiğinde resmi olarak göründüğünü açıkladı.

yazisma1.jpg

yazisma2.jpg

SAHTE DİPLOMANIN ÜCRETİ NE KADAR?

Ağırel, şahısların sahte diplomalara farklı kategorilerde farklı fiyatlandırma uyguladıklarına dikkat çekti.

Ağırel'in edindiği bilgilere göre şahıslar, ön lisans diploması için 17 bin TL, Lisans diploması için 25 bin TL istedi.

reklam1.jpg

reklam2.jpg

SAHTE DİPLOMA HAZIRLAYAN BİR ÇOK SİTE VAR

Sahte diploma üreten başka sitelerin olup olmadığıyla ilgili araştırmalar yapan Gazeteci Murat Ağırel, hayrete düşüren başka bir siteye daha ulaştı.

Ağırel'ın ulaştığı sitenin girişinde açık bir şekilde "Sahte Diploma" ve "Parayla Diploma" adında iki bölümün alt kısımlarında yer alan "Gerçek Diploma Satın Al" linkine tıklandığında lise, lisans, ön lisans diplomalarını seçerek, istediğin üniversite ve bölümü seçerek sahte diploma başvurusunun yapılabildiği ortaya çıktı.

Ayrıca hazırlanan sahte diplomaların e-Devlet onaylı olabildiği ortaya çıkarken, Ağırel, konuyla iligili görüştüğü bir kaynağının bu sahte diploma ile devlet memuru olan kişilerin olduğuna dikkat çekti.

Ağırel, devamında sahte diploma hazırlayan şahısların iletişim numaralarını paylaştı.

telefon1.jpg

telefon2.jpg

telefon3.jpg

Kaynak:halktv.com.tr