Münevver Karabulut'un avukatı: Davadan çekilmem için 3 milyon euro teklif ettiler

Münevver Karabulut'un avukatı: Davadan çekilmem için 3 milyon euro teklif ettiler
Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülen Münevver Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, davadan çekilmesi için kurşunla tehdit edildiğini açıkladı. Epözdemir, "Kurşun yolladılar, seni de öldüreceğiz dediler, mektup yolladılar, 3 milyon euro teklif ettiler. Hepsini savcılığa bildirdim" diye konuştu.

İstanbul Bahçelievler'deki bir villada vahşice ödürüldükten sonra cansız bedeni çöp konteynerinde parçalanmış halde bulunan Münevver Karabulut cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı. Karabulut ailesinin avukatlığını 'kamuoyuna açıklama yapmama' şartı ile kabul eden Rezan Epözdemir, yıllar sonra davaya ilişkin çarpıcı detayları paylaştı.

TGRT Haber'in aktardığına göre, Simge Fıstıkoğlu’nun Youtube kanalı “Hayat Okulu”na konuk olan Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir, o dönem sürekli tehditler aldığını, kendisine para dahi teklif edildiğini belirtti. Davadan çekilmesi için kendisine 3 milyon euro teklifte bulunulduğunu açıklayan Avukat Epözdemir, Karabulut ailesinin Cem Garipoğlu'nun mezarını açtırmak istediğini de söyledi.

'Kamuoyuna açıklama yapmama şartıyla kabul ettim'

Ailenin avukatının görevden ayrıldığı bilgisinin kendisine ulaştığını ve tehditlerin söz konusu olduğunu ifade eden Epözdemir, Garipoğlu ailesinin ekonomik ve sosyal statüsünün çok güçlü olduğunun altını çizdi. O dönemde Karabulut ailesinin parlamentoya 'Burada bir yangın var gelin, buna sahip çıkın' yazılı bir metin gönderdiğini belirten Epözdemir, o dönem İnsan Hakları Komisyonu üyesi Çetin Soysal'ın kendisine ricada bulunduğunu, ilk görüşmenin ardından bunu sosyal sorumluluk projesi olarak 'ailenin kamuyouna açıklama yapmaması şartıyla' kabul ettiğini ifade etti.

'İnsanın insan olma vakfına aykırı'

Dosyayı gördüğünde aklına gelen ilk düşüncenin, bu eylemin 'insanın insan olma vasfına aykırı bir cinayet' olduğunu söyleyen Epözdemir, cinayeti şu ifadelerle hatırlattı: "Bu son derece kan dondurucu detayların olduğu bir süreç. Kafası bedeninden ayrılıyor, vücut valize, kafa gitar kılıfına konuluyor ve bir çöp tenekesine bırakılıyor."

'Kurşun yolladılar, para teklif ettiler'

Cem Garipoğlu ile göz göze geldiği anı hatılayıp hatırlamadığı sorusuna "Yargılama sırasında çapraz sorguda çok soru sordum. Hatta 'Avukat bey çok üstüme geliyor' dedi. Doğrudan soru sorma hakkımız var ve gözünün içine bakarak soru sordum" diyen Epözdemir, dava aşamasında çok sayıda tehdit aldığını belirtereko tehditleri şöyle sıraladı: "Kurşun yolladılar, seni de öldüreceğiz dediler, mektup yolladılar, 3 milyon euro teklif ettiler. Hepsini savcılığa bildirdim."

Aileden mezarı açtırma talebi

Cem Garipoğlu'nun ölümünü başta şaka zannettiğini söyleyen Epözdemir, Karabulut ailesinin Garipoğlu'nun mezarını açtırmak istediğini de ifadelerine ekledi.