Mültecilere Oturum İznini Mülteciler Veriyor! Özbek Taksici Yasa Dışı Yollarla Köşeyi Dönmenin Tarifini Anlattı

Türkiye’den yasa dışı yollarla gelir elde eden Özbekistan uyruklu şahıs, bir Türk vatandaşına köşeyi nasıl döndüğünü ballandıra ballandıra anlattı. Türkiye’de sınırlardan kimliksiz geçen mültecilere sahte kimlik ve oturum izni veren şahısın sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Özbekistan’da Türk’ün bindiği taksideki itiraflar sosyal medyada viral oldu. Takiye binen Türk’e Özbek kişinin “Türkiye’nin neresindensin abi?” cümlesiyle diyalog başladı.

Samsunlu vatandaşa “Güzel yer değil mi?” diyen Özbekistan uyruklu şahıs Samsun, Ankara, İzmir, Trabzon, Marmaris şehirlerine gittiğini söyledi.

Peşi sıra gelen cümleler ise sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye’de bu kadar çok şehri ömürleri boyunca Türkler zor görürken Özbekistan uyruklu şahsın bu şehirleri nasıl gezdiğini duyan vatandaş şok geçirdi. Özbekistan uyruklu taksicinin söyledikleri şu şekilde:

“Ben orada kimlik işi yapıyordum. Kimlik hazırlıyordum, oturma izni veriyordum yabancılara”

Türk müşteri “Sen oturum izni mi veriyordun? Dışardan geldin ve dışarıdan gelenlere oturma izni mi veriyordun?” diye sordu. Gelen cevap ise sosyal medyada “Bu kişiler araştırılsın.” Yorumlarına neden oldu.

“KAYMAKAMLIKTA ARKADAŞIM VARDI”

“Evet. Çalıştım, öğrendim sonra ben de yaptım. Kaymakamlıkta arkadaşım vardı. Zaten kazandığım para bana yeter. Para biriktirdim. Bu Chevrolet arabayı yeni aldım 20.000 dolara. Türkiye’de çalışıp burada 2 ev aldım Merkez’de.”

“TÜRKİYE’DE ÇOK PAHALI EVLER”

2 ev ve bir araba alan Özbek taksiciye Türk müşteri Türklerin bunların alamadığını söyleyince “Türkiye’de zaten çok pahalı ki evler, burada ucuz” dedi.

“YİNE GİDECEĞİM”

“Burada 2 oda ev alıyorsun 20 bin dolar. Türkiye’de kazandım burada aldım. Yine gideceğim Türkiye’ye. En az 2 bin dolar kazanıyordum ayda.”