Muhalefet demokrasi cephesini ilmek ilmek nasıl örülüyor? AKP ne karşılık veriyor?

Ayşenur Arslan, AKP'nin iktidar olduğu 2002 yılını hatırlatarak, "Toplum yorulmuştu. Şimdi yine bir yorgunluk hali var" diye kaydederek, "Muhalefet ilmek ilmek demokrasi cephesi örüyor" dedi.

Halk TV'de Medya Mahallesi programını yapan Ayşenur Arslan, AKP'nin iktidar olduğu 2002 seçimlerini hatırlatarak, "Toplum bir noktaya geliyor yoruluyor. 2002 yılında ekonomik kriz bir yandan, deprem bir yandan... Toplum yorulmuştu. Şimdi yine bir yorgunluk hali var." dedi.

Öte yandan Ayşenur Arslan, "Muhalefet ilmek ilmek demokrasi cephesi örüyor" diye konuştu.

Medya Mahallesi'ne konuk olan Gazeteci Mehmet Tezkan ise şu değerlendirmeleri yaptı: 

"Muhalefetin akılcı hamleler yaptığını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu örüyor, cepheyi ne kadar genişletirsek sandıkta o kadar başarılı oluruzu ortaya koyuyor. Sandığa giden kişinin 'iktidar gidiyor' diye inanması lazım. Bu inançla giderse istediğine kavuşur. 

Öte yandan bakıyoruz Meral Akşener, il il dolaşıyor, kendini anlatıyor. İktidarın yapmak istediği sürekli bir provokasyon hali. Akşener, Rize'de biraz daha kalsaydı belki farklı bir olay olacaktı. O da anladı ki, her sahaya çıkışta başlarına bir şey gelecek. Zaten Cumhurbaşkanı "Daha neler olacak neler" dedi. Bir cumhurbaşkanının söylememesi gereken bir şeydi bu. 

Derin bir sessizlik var. Sedat Peker'in bu kadar videosunun izlemesinin sebebi de, kendi düşüncelerini bir başkasından duyunca hoşlarına gidiyor. "

 

 

Etiketler :