Muğla'da yangınların biri bitiyor diğeri başlıyor

Muğla'nın Yatağan ve Ula ilçelerinde çıkan yangın sebebiyle iki mahalle daha boşaltıldı. Yangın İzmir-Muğla yolunu da tehdit etmeye başladı

Muğla'da, saat 13.24'te aynı anda Yatağan Yava Mahallesi ve Muğla Ula ormanlık alanlarında başlayan yangınlar, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yangınlara müdahale etmek için karadan ve havadan çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi.

GÖKYÜZÜNÜ KAPLAYAN DUMAN BULUTLARI PANİK YARATTI

Ula ilçesindeki Yeniköy Mahallesi'nin sırtlarında başlayan yangın, alevlerin hızla yükselmesiyle gökyüzünde devasa duman bulutları oluşturdu. Bu dev duman bulutları, bölgenin çeşitli yerlerinden açıkça görülürken, çevredeki yerleşim alanlarında paniğe neden oldu. Yükselen bu duman bulutları, yangının ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını gösteriyor. Ekipler, yangının rüzgarın etkisiyle daha fazla yayılmasını önlemek için büyük bir çaba sarf ediyor.

YOĞUN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yatağan Yava Mahallesi'nde başlayan yangın, iki saati aşkın bir süredir devam ederken, ekiplerin havadan ve karadan müdahaleleri aralıksız sürüyor. Yangın sırasında, arı kovanlarının bulunduğu 30'dan fazla alan zarar gördü. Alevlerle mücadelede 10 helikopter, 10 uçak, 30 arazöz, 14 su tankeri, 5 dozer ve 294 personel görev alarak yangının kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürüyor.

a7ddf42f-6d7b-4227-bbbe-2a0e40d54dcf-w.jpg

İKİ MAHALLE BOŞALTILDI

Muğla’nın Yatağan ilçesinde başlayan ve kısa sürede iki mahallenin boşaltılmasına yol açan yangın, öğleden sonra İzmir otoyoluna kadar ulaştı ve trafikte aksamalara neden oldu. Alevlerin hızla yayılması ve yoğun duman, bölgedeki sürücüler tarafından görüntülenirken, yerleşim yerlerini tehdit eden yangına karşı ekiplerin mücadelesi aralıksız sürüyor.

Öğle saatlerinde Yatağan ilçesine bağlı Yava Mahallesi ve Ula ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi sırtlarındaki ormanlık alanlarda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangın ihbarının ardından hızla olay yerine sevk edildi. Karadan müdahale eden ekiplere, yangın söndürme helikopterleri ve uçakları havadan destek sağladı.

Yatağan Belediyesi, Nebiköy ve Kafaca Ramada mahallelerinde yaşayanların güvenlik nedeniyle evlerini terk etmeleri gerektiğini duyurdu. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına karşı karadan ve havadan yoğun bir mücadele yürütülüyor. Ekipler, yangının İzmir karayoluna sıçramasını engellemek için büyük çaba sarf ediyor.

KÖYLÜLER TANKERLERLE SEFERBER OLDU

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki yangını söndürme çalışmalarına destek için köylüler seferber oldu. Köylüler traktörlerine bağladıklar tankerlerle kuyudan aldıkları suyu Kafaca Mahallesinde bulunan sulama göletine taşıdı. Burada helikopterler için su takviyesi yapan köylüler göletin sürekli dolu olmasını sağladı. 100’e yakın traktör aralıksız olarak gölete su taşıdı. helikopterler bu sayede yangın bölgesine aralıksız olarak sorti yaparak, alevlere müdahalede bulunabildi. Traktörüyle su taşıyan köylülerden Önder Sungur, "Yatağan Kafaca bölgesindeki gölete yangından dolayı su getirdik. Helikopterler buradan su alıyor" dedi.

Kaynak:ANKA