Müge Anlı'dan Ali Yerlikaya Açıklaması: "Aramıza Girmeye Çalışmayın"

Müge Anlı'dan Ali Yerlikaya Açıklaması: "Aramıza Girmeye Çalışmayın"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçen günlerde gündüz kuşağı programlardan rahatsızlığını dile getirmiş ve "Hiç kusura bakmasınlar o yayınlardan hoşlanmıyorum. Bu yayınlarda etik değerlerden sapmalar var" demişti. Müge Anlı'nın ise dünkü yayında yaptığı açıklamaların Yerlikaya'ya yanıt olduğu düşünülmüştü. Anlı o sözlerine bugünkü yayınında açıklık getirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçen günlerde yaptığı açıklamalarda gündüz kuşağı programlarını hedef aldı. Yerlikaya, "Hiç kusura bakmasınlar o yayınlardan hoşlanmıyorum. Bu yayınlarda etik değerlerden sapmalar var. Bazı şeylerin herkesin ortasında konuşmamızın ne anlamı var yani. Bunun Basın-yayın özgürlüğüyle ne alakası var" demişti.

Yerlikaya, açıklamasının devamında ise "Suçu aydınlatmak İçişleri Bakanlığı'nın işi. Adaletin tecelli etmesi Adalet Bakanlığı'nın işi. Bizim adımıza kararları mahkemelerimiz veriyor. TV'lerdeki o tür yayınları ben kabul etmiyorum, onlar, değer sapması" ifadelerini kullanmıştı.

muge-anli.webp

MÜGE ANLI'DAN ÜSTÜ KAPALI SÖZLER

2008 yılından bu yana gündüz kuşağı programı yapan Müge Anlı'nın dünkü yayında isim vermeden üstü kapalı söylediği sözler, Yerlikaya'ya yanıt olarak algılandı.

Anlı, "Bu konularla ilgilenen baştaki adamlar televizyon programlarına laf söylene kadar işleyişle ilgili vatandaşların ne düşündüğüne kulak versinler. Çok söyleyecek lafım var. Söylemekten çekinecek durumum yok. Şahsi olarak bir şey söylendiğinde cevap vermeyi prensip edindim. Taş altında kalır laf altında kalmam" ifadelerini kullanmıştı.

ali-yerlikaya.jpg

"YERLİKAYA İLE ARAMA GİRMEYE ÇALIŞMAYIN"

Müge Anlı dün sarfettiği sözlerin yanlış yerlere çekildiğini iddia ederek açıklık getirdi.

Bugünkü (27 Haziran Perşembe) yayında konuşan Müge Anlı, "Benim laflarımın postacılığını yapmayın. Çıkarcı çevreler laflarımı çarpıtıyor. Hata bende isim vermeden konuştum. Bakan Yerlikaya ile benim arama girmeye çalışmayın. Ona bir şey söylemek istesem arar söylerim, o kadar samimiyetim var."