Müdür Yardımcısını Öldüren Saldırgan Yakalandı: Cinayet İçin Adana'dan Gelmiş!

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç, aracına binmek üzereyken uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Çoğaç'ı öldüren 17 yaşındaki saldırgan yakalandı. Saldırganın cinayeti işlemek için Adana'dan geldiği öğrenilirken, olayın kan davasından kaynaklandığı öğrenildi.

Bu sabah saatlerinde Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı olan Mahir Çoğaç, evinden çıkarak caddede park halinde olan kendisine ait otomobile binmiş, emniyet kemerini takmaya çalıştığı sırada ise uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Başına 1 el ateş edilen Çoğaç kanlar içerisinde kalırken, saldırganın olay yerinden yaya olarak kaçtığı öğrenilmişti. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri yönlendirilirken, Ağır yaralanan Çoğaç, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Mahir Çoğaç, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.

BİR BUÇUK SAAT BOYUNCA ERKETEYE YATTIĞI ÖĞRENİLDİ

Çoğaç'ın oturduğu binanın girişinde bulunan çay ocağını işleten Satı Helvacı, saldırganı gördüğünü söyledi.

Helvacı, "Çay ocağında çalışıyorum. Sabah geldim. 07.30'da genç, beyaz gömlekli çocuk buralarda volta atıyordu, bekliyordu. Hatta 'Ne iş yapıyorsun, kimi bekliyorsun’ diye soracaktım. Yarım saat sonra bir el silah sesi duydum. Koşarak geldik. Maalesef bir el ateş edilip, adam vurulmuş.

CİNAYETİN ARDINDAN KAN DAVASI ÇIKTI

Saldırıyı gerçekleştiren 17 yaşındaki saldırgan, Ümraniye'de yakalandı. Kocaeli Cinayet Büro'ya götürülen saldırganın, cinayeti işlemek için Adana'dan geldiği öğrenildi.

İlk bilgilere göre müdür yardımcısı Mahir Çoğaç'ın kardeşi, 10 gün önce Adana'da biri öldürerek cezaevine girdi.

Öldürülen kişinin ailesi, olayı kan davasına çevirdi ve 17 yaşındaki saldırganı, müdür yardımcısı Mahir Çoğaç'ı öldürmesi için görevlendirdi.