Gezi tutuklusu Kahraman'a 'ters kelepçe' eziyeti: Saatlerce beklettiler!

Gezi tutuklusu Kahraman'a 'ters kelepçe' eziyeti: Saatlerce beklettiler!
Gezi davası tutuklusu Tayfun Kahraman'ın MS nedeniyle kontrol için götürüldüğü hastanede kolluk güçlerinin eziyetine maruz kaldığını eşi Meriç Kahraman sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Meriç Kahraman "Talimatı kim verdi" diye sordu.

Gezi davasından 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen şehir plancısı Dr. Tayfun Kahraman'ın MS hastalığı nedeniyle rutin nöroloji kontrolüne götürülürken, yanındaki kolluk güçleri tarafından 6 buçuk saat boyunca kelepçeli tutulduğunu Eşi Meriç Kahraman sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Bu durumun Tayfun Kahraman'ın bileklerindeki kan akışını durduracak seviye vardığını ve yaralar içinde kaldığını söyleyen Kahraman, "Talimatı kim verdi?" diye sordu.

1724959003995-screenshot-273.jpg

'BU EZİYETİN TALİMATINI KİM VERDİ'

Gezi davasından tutuklu olan şehir plancısı Dr. Tayfun Kahraman, 2015 yılında ilk teşhisi konulduğundan beri, merkezi sinir sistemini etkileyen MS (multiple skleroz) hastalığıyla mücadele ediyor.
Gezi davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan şehir plancısı Dr. Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Kahraman, eşinin MS hastalığı nedeniyle rutin nöroloji kontrolüne götürülürken yaşadığı olumsuz muameleyi sosyal medyada duyurdu. Meriç Kahraman, eşinin kelepçelerinin bileklerindeki kan akışını durduracak şekilde sıkıldığını ve bu durumun ciddi yaralara yol açtığını belirtti. Kahraman, "Bu eziyete talimatı kim verdi?" diye sordu.

Dr. Tayfun Kahraman, 2015 yılından beri MS (multiple skleroz) hastalığı ile mücadele ediyor. Eşi Meriç Kahraman, 29 Ağustos 2024'te Tayfun Kahraman'ın nöroloji kontrolüne giderken yaşadıkları sorunları ve kolluk güçlerinin uyguladığı baskıyı X hesabından paylaştı. Paylaşımında, kolluk güçlerinin, yasa ve mevzuat gereği doktor muayenesinde bulunmalarının yasak olduğuna rağmen, muayenehaneden çıkmadığını belirten Kahraman, bu kişilerin hangi yetkiye dayanarak hareket ettiklerini sorguladı.

Kahraman'ın paylaşımında dikkat çeken diğer bir nokta ise, kolluk güçlerinin eşinin zarar gördüğünü belirtmesi üzerine kelepçeyi daha da sıkmaları ve bu davranışlarının eşinin bileklerinde yaralar oluşturması oldu. Meriç Kahraman, bu davranışın hukuki, vicdani ve ahlaki açıdan kabul edilemez olduğunu ifade etti.

1724966000917-screenshot-274.jpg

ÖZGÜR ÖZEL'DEN TAYFUN KAHRAMAN ÇIKIŞI

CHP lideri Özgür Özel de Tayfun Kahraman'a yapılan muameleyi sert bir dille kınayarak, CHP ailesi olarak bu muameleyi kendilerine yapılmış saydıklarını ve gereken girişimlerde bulunacaklarını duyurdu. Özel, Tayfun Kahraman’a cezaevinde bu günleri yaşatanların hesabını vereceğini belirtti.

Meriç Kahraman'ın paylaşımlarının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya etiketlenerek, yaşananlara tepki gösterildi. Kahraman, "Toplumun bütün kesimlerinden Tayfun’un masumiyetine ilişkin açıklamalar gelirken, böyle bir muameleyi kime ve ne mesaj olarak anlamalıyız?" ifadelerini kullanarak, yaşananları sert bir şekilde eleştirdi ve "Özgürlüğümüzü elimizden aldınız, hukuku çiğnediniz. Ama haysiyetimize dokundurmayız!" dedi.