Milyonları İsyan Ettiren Karar! Öğrenci, Öğretmen ve Yaşlıların Toplu Taşıma İndirimleri İptal Edildi!

Milyonları İsyan Ettiren Karar! Öğrenci, Öğretmen ve Yaşlıların Toplu Taşıma İndirimleri İptal Edildi!
Seçim öncesi sağlık çalışanları, öğrenciler, öğretmenler ve yaşlılara ilişkin indirimli toplu taşıma uygulamasını başlatan AKP'li Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seçimleri açık ara farkla kaybetmesinin ardından bugün itibarıyla indirimleri iptal etti. Mağlubiyetin faturasını vatandaşa kesen Yılmaz'a Balıkesir halkı büyük tepki gösterdi.

31 Mart yerel seçimlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yarışını, yüzde 51.10 oy oranı ile CHP'li Ahmet Akın kazanmıştı. Mevcut belediye başkanı AKP'li Yücel Yılmaz ise oyların yüzde 40.54'ünü alabilmişti.

Seçim öncesinde Yılmaz tarafından başlatılan ulaşım kampanyası, bugün itibarıyla aniden sonlandırıldı. Vatandaşların sandıkta rakip partiyi seçmesi üzerine birçok kişiye avantaj sağlayan toplu taşıma uygulamasına son verilmesi ise halk arasında "mağlubiyetin faturası vatandaşa kesildi" yorumlarına neden oldu.

SEÇİM ÖNCESİ YAPILAN İNDİRİM ALELACELE KALDIRILDI

AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz seçime yakın bir dönemde toplu taşımada büyük indirimlere gitmişti. Ancak CHP 1950 yılından bu yana Ahmet Akın ile bir ilk yaşayarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandı. Eski başkan Yücel Yılmaz giderayak yaptığı tüm indirimleri iptal etti.

tasima2.jpgHevesleri kursaklarında kalan Balıkesirli vatandaşlar ise mazbatasını aldıktan sonra yeni başkan Ahmet Akın'ın toplu taşımada indirim yapıp yapmayacağına kilitlendi. İndirimlerin iptal edilmesine ilişkin konuşan toplu taşıma şoförü Gökhan Köse, seçim vaadi olarak verilen indirimlerin geri alındığını söyledi. Gökhan Köse toplu taşıma kartlarında sabah seferleri ile birlikte sorun yaşandığını belirterek "Seçim döneminde vaat olarak verilen memur kartları var, öğretmen, sağlıkçılardan tam ücret kesiliyor. Normalde kartlardan 10 lira kesiliyordu." diye konuştu.


ÖĞRENCİLER ZOR DURUMA DÜŞTÜ

Belediyenin aradaki farkı geç de olsa kendilerine verdiğini anlatan Köse vatandaşlardan çok tepki aldıklarını, tek tek açıklama yaptıklarını söyledi. Köse amacın ne olduğunu bilmediklerini söyleyerek "Giderayak yine bir sürpriz oldu" diye konuştu.

Balıkesir’de okuyan üniversite öğrencisi Rabia Gülşah Gültaş ise 3 yıldır sınav dönemlerinde ulaşımdan ücretsiz yaralandıklarını ancak şimdi kartını bastığında indirimsiz ücret düştüğünü söyledi.