Milyonlarca kişi o AVM’yi dolaştı

Milyonlarca kişi o AVM’yi dolaştı
Bakırköy sahildeki Galeria AVM, 1980’li yılların sonunda açıldı. Galleria, Türkiye’nin ilk AVM’siydi. Dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın açılışını yaptığı AVM milyonlarca kişinin uğrak yeri oldu. Bir çok ünlü markanın mağazasının olduğu AVM şimdilerde ise ‘hayalet AVM’ konumunda. İçine girmek dahi korkutucu. Mağazaların birer birer kapandığı AVM kapanmakla yüz yüze.


Begüm ŞENKARA

Bir zamanların en gözde alışveriş merkezi olan Galleria’ın son halini görenler hayrete düşüyor. Bir o kadar da derin bir hüzün yaşıyor.

DEV AVM KARANLIĞA GÖMÜLÜ HALDE!

İlk açıldığı yıllarda herkes tarafından konuşulan gözde AVM artık boş koridorlardan ibaret. Hareketliliği ve ev sahipliği yaptığı çeşitli etkinlik alanlarıyla bilinen AVM’deki mağazaların neredeyse tamamı kapalı. Karanlık ve sessizliğe gömülen alışveriş merkezinde incin top oynuyor.

MAĞAZALARIN YÜZDE 90’I KAPALI

Aynı zamanda Türkiye’nin ilk alışveriş merkezi konumunda olan Galleria, Turgut Özal'ın girişimiyle inşa edilmişti. AVM, 1988 yılında dönemin başbakanı Turgut Özal tarafından açıldı. Aradan geçen 36 yılın ardından AVM’deki iş yerlerinin yüzde 90’nın kapandığı görüldü.

whatsapp-image-2024-01-19-at-15-09-55-1.jpeg

DEV AVM’DE DERİN BİR SESSİZLİK

Şaşalı döneminde onlarca gösterişli mağazaya ev sahipliği yapan AVM şimdilerde sessizliğe gömülü hayalet bir yapıya dönüşmüş durumda. İçine girdiğimiz AVM’deki ıssızlık korkutucu seviyede.

ABD’DEKİ AVM İSİM İÇİN İLHAM KAYNAĞI OLDU

Galleria Avm, uzun yıllar boyunca çeşitli faaliyetler ve oyun alanlarıyla İstanbulluların vazgeçilmez noktasıydı. Galleria AVM’nin adı ve tasarımı ABD’de bulunan The Galleria isimli AVM’den ilham alınarak yapıldı.