Milas’ta yangın kritik eşiği aştı

Muğla’nın Milas ilçesinde üç gündür süren orman yangınına Çökertme bölgesinde müdahale sürüyor. Yangın, dün akşam saatlerinde etkisini artırdı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 'Yangın, kritik eşiği aştı' bilgisini paylaştı.

HAZAR DOST

Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat, gece boyunca yangını yerinden takip ederken termik santrale 20 kilometre uzaklıkta bulunan Türk Evleri bölgesinde kurulan hattan müdahale sürüyor. Topal, dün gece yaptığı açıklamada yangının kritik bir noktada olduğunu, hava desteği olmadan mücadele etmenin zorlaştığını belirtmişti. Gece, 03.00 sularında rüzgarın termik santralin tersi yönünde esmeye başlamasıyla korkutan tablo yaşanmazken Tokat, bu sabah Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise yangının kritik eşiği aştığın ve Siteler tarafına geçtiğini duyurdu. Tokat, "Sinirimden ağlayacağım" mesajını paylaştı. 

Milas Belediyesi, üç mahallenin tamamen, bir bölgenin ise kısmen boşaltıldığını söyledi. 

Soylu Çökertme'de 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da inceleme yapmak üzere Çökertme'de. 

whatsapp-image-2021-08-03-at-09-54-35-1.jpeg

Yangına müdahale, Orman Genel Müdürlüğü, Milas itfaiyesi, Muğla itfaiyesi ve özel şirketler eşliğinde yapılıyor.

İtfaiye erleri, sabah saatlerinde yaptığımız görüşmede, Milas'taki yangının henüz kontrol altına alınamadığını, rüzgarın durumuna göre şiddetlenebileceğini söylerken havadan müdahale olmadan mücadele etmenin zorlaştığının altını çizdi.  

Yangın alanında mahsur kalan Milas Belediyesi zabıta ekipleri ve gazeteciler dün akşam saatlerinde kurtarıldı. 

whatsapp-image-2021-08-03-at-09-55-23.jpeg

AFAD, Kızılay ve yerel yönetimler işbirliğiyle afetzedeler için Ören bölgesinde kurulan çadırlarda ise şu anda 60’a yakın kişi kalıyor. 

Birçok ilden destek geldi

halktv.com.tr olarak gece 03.00’e kadar Çökertme bölgesinde takip ederken yangına, Ordu, Giresun İtfaiyeleri de destek için geldi. İtfaiye araçları ara ara bozulurken çevre halkı yangınla mücadele eden ekiplere sık sık su, yemek ve buz desteğinde bulundu. 

whatsapp-image-2021-08-03-at-09-54-34.jpeg

Kriz Masası kuruldu

Bugün dördüncü gününe giren yangına dair koordine sorunu yaşandığını aktaran yerel kaynaklar, kriz masasının dün kurulduğunu söylerken ''OGM ekipleri bizleri desteğe çağırıyor, bir saatlik yola gidiyoruz, 'Size ihtiyaç kalmadı' diyorlar. Kimsenin nasıl müdahale ettiğinden haberi yoktu'' dedi. 

Öte yandan Çökertme’ye girişte sabotaj iddialarına inanan bir grup genç nöbet tutuyor. Geçen arabaları denetleyen gençler, gecenin geç saatlerine kadar sokaklarda bekliyor.

Milas Çökertme’de üç gündür süren yangın, Hanay Sitesi üzerinde kuvvetlendi. Evlerin olduğu hatta doğru güçlenen yangına müdahale eden ekipler güvenli yerlere çekilirken kritik bölge olan termik santrale yaklaşık iki kilometre mesafeye kadar geldi.

Hava desteği yok, araçlar arızalı

Yangına yoğun bir hava müdahalesi olmadığını söyleyen Tokat, kritik noktada olunduğunun altını çizmişti. Hava müdahalesi dışında karadan müdahalede de yer yer sorunlarla karşılaşılabiliyor. Sahada arızalanan itfaiye ve OGM araçlarını görmek mümkün.