Mikail Aslan'dan Gökhan Özoğuz'a yanıt: Dersim'in adı 'Dersim'dir

Mikail Aslan'dan Gökhan Özoğuz'a yanıt: Dersim'in adı 'Dersim'dir
Mikail Aslan, Gökhan Özoğuz'un "Dersim Belediyesi" tabelası değişikliğiyle açıklamasını eleştirdi. Aslan, "Dersim, bin yıldır bu dağlarda yankılanan bir kılamın adıdır, değişmez" dedi.

Sanatçı Mikail Aslan, Gökhan Özoğuz’un “Tunceli Belediyesi” tabelasının “Dersim Belediyesi” olarak değiştirilmesiyle ilgili paylaşımına yanıt verdi.

Instagram hesabından açıklama yapan Mikail Aslan, “Dersim, bin yıldır bu dağlarda yankılanan bir kılamın adıdır, değişmez. Bir halkın ruhuna, tarihine, varlığına açılan bir kapıdır, değişmez. Sanatçı dediğin bu kapının önünde durur, bu kapının ardını merak eder. Kendini kendisi olarak tarif eden insanları hizaya çekmez, herhangi bir güç bunu yaparsa o güce karşı çıkar, kabul etmez” ifadelerini kullandı.

Sanatın özgürlüğü işaret ettiğini belirten Aslan, şöyle devam etti: “Sanat, bizden önce, bizimle ya da bizden uzakta yaşayanların duygularına saygı duyar, acılarını ilk hisseden, dile döken olur ve bu yolla özgürlüğü, barışı ve insani olanı işaret eder. Dersim’in adı ‘Dersim’dir, çünkü sanat, yani kılam da, stran da, deyir de, türkü de, şiir de böyle söyler, böyle seslenir.”

Gökhan Özoğuz, belediye tabelasının değiştirilmesiyle ilgili olarak, 22 Mayıs yaptığı paylaşımda, “Bir değişim varsa bile kanuni olarak meclisden geçip onaylanması lazım. Bugün tekrar değişecekse meclis kararı ile kanuni yollardan değişir. Yoksa 1935 Tunceli kabul edilmiştir! Ferdi, duygusal karar almalar kaos yaratır” demişti.

İlgili Haberler
Etiketler :