MHP'li vakıf huzurevine fahiş zam yaptı

MHP'li vakıf huzurevine fahiş zam yaptı
Etimesgut Belediyesi'nin CHP'ye geçmesinin ardından MHP'li vakfa işletmesi verilen huzurevine fahiş zam yapıldı.

Ankara'da Etimesgut 25 yıl sonra MHP'den CHP'ye geçti. Temelini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin attığı ve MHP'ye yakın Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin inşa ettiği huzurevi belediye ile sözleşmesini yenilemedi.

İlbilge Hatun Huzurevi'nin işletmesi Bahçeli'nin kurucusu olduğu İl Bilge Hatun Vakfı’na verildi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Temmuz ayında başında da yeni huzurevi yönetimi yaşlıların ailelerini aramaya başladı. Huzurevine zam şöyle duyuruldu:

“Huzurevi ücretine zam yapıldı. Kurumumuz konaklayan yakınınız için zamlı ödeme yapmanız gerekiyor” denildi.

Huzurevi yönetimi de zam yapıldığı doğrulayarak, “Huzurevi İl Bilge Hatun Vakfı’na devredildikten sonra tek kişilik oda fiyatımız 12 bin 500 TL’den 30 bin TL’ye, iki kişilik odalarımız için aldığımız ücret ise 9 bin 500 TL’den 20 bin TL’ye çıkarıldı” ifadelerini kullandı.

Böylede tek kişilik odada kalan bir yaşlının aylık ücretine yüzde 140, iki kişilik odada konaklayanların ücretine ise yüzde 110 zam yapılmış oldu.

"MHP'NİN PARASI MI YOK?"

Yakınları huzurevinde kalan yurttaşlar ise şöyle isyan etti:

“Koskoca MHP’ni parası mı yok? Zaten ekonomik kriz var ve ekonomik durumumuz iyi olmadığı için yakınlarımız belediyenin huzurevinde kalıyordu. Belediye yönetirken ücretler normal denebilecek bir düzeydi ancak şimdi fahiş zam yaptılar. Seçim yenilgisinin hıncını yakınlarımızdan, yaşlılardan mı çıkıyorlar?”