MHP’li Öğrencilerin Masalarını Dağıtan Eski Rektör Ülkü Ocağına Alkışlarla Girdi

“Ben rektör olmadan önce üniversitede MHP’li çeteler hakimdi, ‘reis masalarını’ dağıttım.” sözleri ve Okyanus operasyonuyla bilinen Selçuk Üniversitesi eski rektörü AKP’nin Manavgat adayı Prof. Dr. Süleyman Okudan, Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti. Okudan, “bozkurt selamı” ile karşılandı.

AKP’nin Manavgat adayı Prof. Dr. Süleyman Okudan, rektör olduğu dönemde MHP'li öğrencilerin teşkilat masalarını okuldan kaldırtmasıyla biliniyor.

“Ben rektör olmadan önce üniversitede MHP’li çeteler hakimdi, ‘reis masalarını’ dağıttım.” sözleriyle gündem olan AKP’nin Manavgat adayı Okudan, Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti. Okudan, “bozkurt selamı” ile karşılandı.

18 Kasım 2008 tarihinde Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından 8 ilde eş zamanlı yapılan Okyanus Operasyonu kapsamında gözaltına alınmıştı. 8 Mayıs 2009 tarihinde Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasında serbest bırakılmıştı.

OKYANUS OPERASYONU

Okyanus Grubu'na yönelik operasyon kapsamında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun ile Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da aralarında bulunduğu 44 kişi tutuklanmıştı. Toplam 234 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında Rektör Okudan, tutuksuz olarak yargılanmak üzere salıverilmişti. 5.5 ay yattığı cezaevinden çıktıktan sonra yeniden rektörlük koltuğuna oturan Süleyman Okudan, örgüt üyesi iddialarını kabul etmeyerek, malvarlığıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.