MHP'li Enginyurt ihraç talebi ile disipline sevk edildi

MHP'li Enginyurt ihraç talebi ile disipline sevk edildi
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Cumhur İttifakı’nın bileşeni MHP’nin Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, AKP’yi çok sert ifadelerle eleştirmişti. 

Enginyurt şu sözleri kullanmıştı: 

“Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhafet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur ittifakından başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı… Biz anlatamıyor muyuz projeleri. Muhalefet mi ettik size?”

 

 

Enginyurt: Fındık üreticisinin hakkını savunmak, vatanı savunmak gibidir

İhraç talebinin ardından MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Twitter hesabından açıklama yaptı. Enginyurt, şu ifadeleri kullandı:

"Fındık üreticisinin hakkını savunmak, vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağırda olsa; bu bedeli ödemek ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz. MHP, vazgeçilmez sevdamdır."

eee.jpg

Enginyurt'tan yeni açıklama geldi.

"Ben Cemal Enginyurt olarak her hal ve şartta, bu zor zamanda hem Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın hem liderimiz Devlet Bahçeli’nin yanında duracağım.Üreticinin sesini haykırmak sert tepki değil uyarıdır.Ben 41 yıldır MHP mensubuyum, Ülkücü olmaktan gurur duyuyorum. Dik durmaya devam..."

Enginyurt'tan istifa sinyali

Cemal Enginyurt yaptığı paylaşımda, "Beni ihraç edemezsiniz, ben gerekeni yaparım." ifadesini kullandı.

 

Enginyurt açıklamalarını sosyal medya hesabı Twitter üzerinden  yaptı. MHP'nin "Twitter'ı kullanmayacağız" yasağını da delmiş oldu. 

Etiketler :