MHP'li belediye Kılıçdaroğlu'nu nasıl engellemeye çalıştı? Özgür Özel anlattı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, geçtiğimiz hafta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Manisa'ya yaptığı bir dizi ziyarette, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın kamyoncular buluşmasını nasıl engellemeye çalıştığını anlattı.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Halk TV'de Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar'ın konuğu oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 30-31 Mart tarihinde Manisa'ya gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin bir bilgi paylaşan Özel, MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın Kılıçdaroğlu'nun kamyoncular ile buluşmasını engellemeye çalıştığını kaydetti.

Özel şunları anlattı:

"Sayın Genel Başkan Kemal bey geçen hafta Manisa'ya geldiğinde müthiş bir ev sahipliği gördü. Akhisar'da harika bir kadın buluşması yaptı kadın kollarımız. Alaşehir, Turgutlu Belediyeleri'ne gittik. Gurur duyduk yaptıklarıyla. Bu arada sayın Genel Başkana bir telefon geldi. Salihli Kamyoncuları, 'Kamyon tır garajına gelsin bir çayımızı içsin, sesimizi duyursun' dedi. 'Olur' dedik. O anda Salihli'nin MHP'li belediye başkanı, 'Tır garajına sokmam. Kapısını kaparım' diyor. Kamyoncular 'Hayır girecek' deyince bu sefer 'İlaçlama yapacağım, zehirleme yapacağım' diye ekipleri sokmuş. Çaycı dahil herkesi dışarı çıkarttılar. Ne oldu? Kamyoncular bir çardağın altına geçtiler. Onlarca kamyoncuyla bir araya gelecekken, yüzlerce, binlerce kamyoncu ile bir araya geldik.

Mesela Manisa Büyükşehir Belediyesi salonunu açmıştı. Sarıgöl Belediye Başkanı da MHP'lidir o da bir salon vermişti. Onlara teşekkür ederiz. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Türkiye'de siyasetteki gerilim düşsün diye herkes bakarken, yerelden bir husumet üreten ve Salihlileri utandıran bir iş yaptı. Bunu da kayda geçirelim. "