MHP'den istifa eden Sedat Kılınç saldırıya uğradı

MHP'den istifa eden Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç, katıldığı televizyon programında yayın öncesi saldıraya uğradı. 50 kişi olduğu bilgisi verilen grup program sunucusu Gazeteci Azim Deniz, konuğu Sedat Kılınç'ı ve kanal çalışanlarını darp etti. Kılınç ve Deniz Halk TV'ye bağlanarak yaşlananları anlattı.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri'de katıldığı bir televizyon programında zamları ve hayat pahalılığını eleştirerek, “Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Disipline sevk edilmişti

Ersoy'un açıklamalarının ardından MHP Merkez Disiplin Kurulu, Ersoy'u "kesin çıkarma cezası” ile cezalandırılması için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk etti.

Sedat Kılınç tepki olarak istifa etti

Yaşanan gelişmelerin ardından MHP'li Baki Ersoy'a destek veren Kayseri'nin Kocasinan İlçe Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Sedat Kılınç, partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

TV'yi basıp Sedat Kılınç'ı darp ettiler

Bugün Kayseri'de Deniz Postası TV'nin yayınına katılmak üzere kanala giden Sedat Kılınç, 50 kişi olduğu belirtilen bir grup tarafından yayın öncesi stüdyoda saldırıya uğradı.

Kanal çalışanları ve program sunucusu Gazeteci Azim Deniz'i darp eden grubun Sedat Kılınç'ı da kaçırdığı iddia edildi. Saldırı sırasında başından yaralanan Azim Deniz'in özel bir hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Sedat Kılınç'ın da özel bir hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

azmi-deniz.jpg
(Gazeteci Azim Deniz, saldırı sonrası...)

Gazeteci Azim Deniz açıklama yaptı

Deniz Postası Gazetesi Twitter sayfasında yayınlanan videoda yaşananları anlatan Azim Deniz, "Şu anda Deniz Postası TV'de canlı yayında olacaktık. İş insanı ve Kocasinan Belediye'si bağımsız meclis üyesi Sedat Kılınç konuğumuz olacaktı. Ülkü Ocakları'na üye yaklaşık 50 kişilik bir grup, stüdyoyu bastı. Stüdyo içerisinde beni darp ettiler, Sedat Kılınç'ı çok şiddetli bir şekilde darp ettiler ve Sedat Kılınç'ı kaçırdılar" dedi.

fp2mvipxoakdgaz.jpg
(Saldırı sonrası ofis bu hale geldi)

İsmail Saymaz olayın ayrıntılarını anlattı

Halk TV ekranlarında yayınlanan Seda Selek ile Perdenin Önü Arkası programında konuşan gazeteci İsmail Saymaz, Kayseri'de yaşanan olay ile ilgili şunları aktardı,
"Sedat Kılınç bugün Kayseri'deki Deniz Postası gazetesine gitti röportaj vardı. Az önce burası basılmış. 50 kişilik grup yayını basmışlar. Sedat Kılınç darp edilmiş. Giderek tuhaf bir hal alıyor"

Gazeteden açıklama

Deniz Postası'ndan yapılan açıklamada, “MHP ‘den geçtiğimiz gün istifa eden Sedat Kılınç’a yumruklarla saldıran öfkeli kalabalık, konuğu Sedat Kılınç’ı korumaya çalışan Gazeteci Azim Deniz’i de darp etti. ‘Bu program olmayacak, programa çıkmanıza izin vermiyoruz’ diyen ülkü ocaklı kalabalık grup Deniz Postası TV’nin ofisinden Sedat Kılınç’ı yumruklayarak kaçırdılar. İnsanların haber alma ve habercilik özgürlüğüne yapılan bu zorbaca müdahaleyi kınıyoruz. Bu saldırının hiçbir haklı tarafı olamaz. Her insan düşünce özgürlüğüne sahiptir. Her insan istediği programa katılabilir. Ülkü ocaklı gençlerin yaptığı bu saldırıyı zorbalığı şiddetle kınıyoruz” denildi.

Azim Deniz Halk TV'ye konuştu

Darp edilen gazeteci Azim Deniz tedavi gördüğü hastaneden Halk TV ekranlarına bağlanarak olayın ayrıntılarını anlattı. "Ramazan programı kapsamında Kayseri'nin tanınmış isimlerini programda konuk ettiğini ifade eden Deniz, "Bu akşamki konuğumuz iş insanı Sedat Kılınç'tı. Program öncesi sohbet ettiğimiz sırada ülkü ocağı mensubu 50 kişilik bir grup kanalı bastı. Kılınç'ı ağır bir şekilde darp ettiler. Ben araya girip Kılınç'ı kurtarmak isteyince beni de darp ettiler. Kılınç'ı sürükleyerek kanaldan çıkarıp araçla kaçırdılar" dedi.

"Ülkü Ocakları Başkanı'nın selamı var"

Kendisinin hastanede tedavi altında olduğunu belirten Deniz, "Kılınç'ın nerede olduğuna dair bir bilgim yok. Saldırganlar 'Ülkü Ocakları Başkanı'nın selamı var' dedi. Bana ait bir hard diski de alıp gittiler. Ellerinde demir çubuklar vardı. Hepsini sima olarak tanıyoruz. Ülkü Ocakları gençleri." ifadelerini kullandı.

Deniz, Twitter üzerinden tehditlerin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Sedat Kılınç Halk TV'ye bağlandı: Kaçırılmadım, alçakça bir saldırı oldu

Alçak bir saldırıya uğradığını ifade eden Kılınç, "Şu anda bir hastanedeyim. Bir kanala davet etmişlerdi. Kanalda saldırıya uğradım. Çok kalabalık bir gruptu. 50-100 kişilik bir kalabalık. Programdan önce saldırdılar. Ben daha sonra kendi aracıma binerek uzaklaştım. Kaçırılma olayı yoktur. Çok ani bir olaydı. Söylenenleri tam olarak hatırlamıyorum. Partiden istifam ile ilgili olduğunu düşünüyorum. 1-2 gün önce partiden istifam olmuştu. Akabinde röportajlarım olmuştu. Tekrar röportaj vermemi istemediklerini söylediler. ‘Röportaj vermeyeceksin' dediler" dedi.

Şikayetçi olacak mı?

Stüdyodaki gazetecilerin sorularına kısa yanıtlar veren Kılınç, 'şikayetçi olacak mısınız?' sorusunun ardından 'konuşacak durumda değilim, iyi yayınlar' diyerek bağlantıyı sonlandırdı.

Gazeteci Recep Bulut olayın perde arkasını Halk TV'ye anlattı

Gazeteci Recep Bulut , Halk TV'ye bağlanarak olayı ayrıntılarını anlattı. Bulut, "Tarafların sükunet içinde olması lazım. Kayseri biraz gerildi. Yarın öbür gün daha gergin bir havaya girebilir. Ciddi bir sıkıntı yaşandı Kayseri'de.

Azim Deniz'in doğrudan hedef alındığı bir durum değil. Ancak Sedat Kılınç iki gün önce MHP Belediye meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. İstifasına da MHP Milletvekili Baki Ersoy'un Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini gerekçe gösterdi. Böyle olunca bir noktada Sedat Kılınç doğrudan doğruya hedef tahtasına oturmuş gibi oldu" dedi.

Tarafların kim olduğu sorulduğu Bulut şunları ifade etti, "Şimdi Azim Deniz, 'birebir saldırganları tanıyorum' diyor. Azim Deniz o çevreyi bilen tanıyan birisi. Siyasi yönden çevreyi bilen birisi. Azim Deniz'i hastaneye getirdik. İfade verecek birazdan polis bekleniyor. Yukarıya gelen grubun söylemleri olmuş. 'Başkanın selamı var' manasında sözler. Şimdi biz bilmiyoruz bunları söyleyen o grup mu bu grup mu? Ama belli ki o çevreden gelen gençler"

Vali ve emniyet müdürü Azim Deniz'i aradı

Saldırı ile ilgili herhangi bir adli işlem yapılıp yapılmadığı sorusuna Bulut, "Azim Deniz polise ifade verecek. Bu ifade doğrultusunda emniyet gerekli işlemleri başlatacak. Kanalın üzerinde bulunduğu sokaktaki güvenlik kameraları incelemeye alınacak. Kayseri Valisi ve Emniyet Müdür'ü de Azim Deniz'le görüştü" dedi.