MHP'den Akşener'in kahkahasına tepki

MHP'den Akşener'in kahkahasına tepki
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan, Bahçeli'ye Meral Akşener'in kahkahası ile yanıt veren İYİ Parti'ye tepki: Aslında atılan tweet değil, fettan bir kahkahadır.

Devlet Bahçeli’nin, “İYİ Parti’deki MHP’lilere kapımız açık” mesajına Meral Akşener’in kahkaha attığı bir video ile yanıt veren İYİ Parti’ye MHP’den tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Akşener’in bir sohbet sırasında daha önce çekilen görüntüleri için, “İp müdiresinin attığı cevabi tweet, her şeyi ortaya sermektedir. Aslında atılan tweet değil, fettan bir kahkahadır” dedi.

MHP lideri Bahçeli; dün Twitter üzerinden ilk kez ‘İP’ yerine ‘İYİ Parti’ ifadesini kullanarak, “Fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir” dedi. Partinin 3-4 Ağustos’ta yapacağı kongreyi kast ederek bu çağrıyı yapan Bahçeli’ye cevap İYİ Parti’nin resmi Twitter hesabından atılan ve Genel Başkan Meral Akşener’in kahkaha atarak, “Ay harika ya” dediği bir görüntüsü oldu. Akşener de kendi Twitter hesabından, “Sn. @RTErdogan, yine ne dedin bu arkadaşa?” mesajını paylaştı.

İki parti arasındaki mesajlaşmada son olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan açıklama geldi. Bahçeli’nin “hasbelkader” İYİ Parti’de yer alan ancak “gönülleri ve fikirleri MHP’de olanlara dönük bir çağrı yaptığını söyleyen Yalçın, Bahçeli’nin aksine İYİ Parti’yi ‘İp’ olarak anarak, “Ne yazık ki İpin başındaki müdire derhâl kıratını ele vermiş, asıl suretini göstermiştir. İp müdiresinin attığı cevabi tweet, her şeyi ortaya sermektedir. Aslında atılan tweet değil, fettan bir kahkahadır. İP Müdiresinin bu alabildiğine gayriciddi tavrı; İP’in demokratik platformda bir yer edinmek, bir konum sahibi olmak gibi derdinin olmadığını gözler önüne sermektedir” dedi. Yalçın, Akşener’in “Sayın Erdoğan yine ne dedin bu arkadaşa” tarzındaki tweet’i içinse “ciddiyetsizlik, seviyesizlik ve çapsızlık örneğidir” yorumunu yaptı.

‘TOSUNLAR FİRAR ETMEDEN ATILAN TOKAT’

Semih Yalçın açıklamasını şu sözlerle tamamladı, “MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin davet, nasihat ve tavsiyesi; Nasrettin Hoca misali testi kırılmadan, henüz Tosunlar firar etmeden önce atılmış müşfik bir siyasi tokat olarak görülmelidir.” 

İlgili Haberler
Etiketler :