Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Yahnici: Polisle geldiler polisle gittiler

Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen etkinliğe Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edilen kişiler tarafından yapılan baskını anlatan eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, "Bu güruh salona polisle girip polisle çıktı. Türkiye'de bu arkadaşlara dur demenin zamanı çoktan geldi geçiyor" dedi.

Ankara’da Alparslan Türkeş Vakfı tarafından, Alparslan Türkeş’in 104’üncü doğum günü sebebiyle düzenlenen etkinlikte Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edilen kişiler ile etkinliğe katılanlar arasında arbede çıktı.

Çıkan kavga sırasında bayrakların asılı olduğu direklerin kavgada kullanılarak insanların üstüne savrulması dikkat çekmişti.

Etkinlikte konuşma yapacak olan Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici Halk TV'de yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programına bağlanarak ayrıntıları anlattı.

Baskının henüz hiçbir konuşmacı konuşmasını yapmadan önce gerçekleştiğini belirten Yahnici şunları dile getirdi;

"Hoca efendi dua ettikten sonra henüz eller havadayken bu güruh içeri girdi. Polis aldı bunları götürdü. Selamete götürdü. Yani karakola götürmedi. Polise diyoruz 'müdahale edin' diye. Şahsi dilekçe verin diyor. Rapor alın şikayetçi olun diyor. Ya rapor alın şikayetçi olun ne demek. Yani oraya gelenler herhangi bir insanın ölümüne sebep olsalardı, bir yaralama olsaydı, 70 yaşında insanlarız bir bir arkadaşımız kalp krizinden gitseydi hesabını kim soracaktı Allah aşkına. Türkiye'de bu arkadaşlara dur demenin zamanı çoktan geldi geçiyor. Polisle geldiler polisle gittiler."