Meteorolojiden Pazar Günü İçin Yeni Bir Kabus Senaryosu

Meteorolojiden Pazar Günü İçin Yeni Bir Kabus Senaryosu
Hafta sonu bazı bölgelerde sağanak yağış ile nefes alırken yeni bir sıcak hava dalgasına hazır olun. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan açıklamaya göre pazar günü itibarıyla birçok kentte sıcaklıklar yükselişe geçecek. İstanbul da bu yükselişten nasibini alacak ve nemli hava ile birlikte kavurucu bir sıcaklık hakim olacak.

Meteorolojinin son değerlendirmelere göre ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara Bölgesi'nin Edirne ve Kırklareli dışında kalan bölgeleri ile Kuzey Ege, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz'in büyük bölümü (Sinop hariç), Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Sivas ve Ardahan çevreleri ile Kars'ın kuzey kesimleri, Aydın'ın iç bölgeleri, Isparta'nın doğusu ve Konya'nın batı bölgelerinde yerel olarak sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

meteorolojiden-pazar-gunu-icin-yeni-bir-kabus-senaryosu.jpg

SICAKLIKLAR YÜKSEK OLACAK: YAĞIŞ VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Eskişehir çevresinde yağışların yer yer kuvvetli olabileceği öngörülüyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor, özellikle Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlü esmesi bekleniyor.

meteorolojiden-pazar-gunu-icin-yeni-bir-kabus-senaryosu1.jpg

PAZAR VE PAZARTESİ GÜNÜNE DİKKAT!

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların ortalama üzerinde devam edeceğini söyledi. Şen, "Sıcaklar ortalamanın üzerinde devam ediyor. Hafta başında 2-5 derece daha artacak. Antalya, İzmir, Muğla tekrar 40 dereceleri görecek. İstanbul bugün 32, Pazar ve Pazartesi 35 derece olacak” dedi.

meteorolojiden-pazar-gunu-icin-yeni-bir-kabus-senaryosu3.jpg