Meteoroloji'den 5 kent için sağanak yağış, Marmara için kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji'den 5 kent için sağanak yağış, Marmara için kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji, 26 Ekim Perşembe günü için son hava durumu raporunu açıkladı. Edirne, Kırklareli, Düzce, Zonguldak ve Bartın'da gök gürültülü sağanak, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli rüzgar bekleniyor. İstanbul'da da sabah ilk saatlerde güney kıyı ilçelerinin hafif sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey Ege kıyıları ile Edirne, Kırklareli, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da sabah ilk saatlerde güney kıyı ilçelerinde hafif sağanak yağış bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın, genellikle güneyli, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

meteoroloji-den-gok-gurultulu-saganak-uyarisi.png

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın; Marmara ve Kuzey Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kuzey Ege kıyılarının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu kıyı ilçelerinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.