Meteoroloji tedbir alın diyerek uyardı: Sağanak ve fırtına geliyor!

Meteoroloji tedbir alın diyerek uyardı: Sağanak ve fırtına geliyor!
MGM 29 Ocak hava durumu raporunu yayımladı. Raporda sağanak yağışların Ege kıyıları ve Marmara bölgesinin batısında etkili olacağı aktarılırken vatandaşlara yapılan uyarıda rüzgar hızının 60 km'ye kadar çıkabileceği, vatandaşların da bu duruma karşı tedbirli olmaları ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava tahmin raporunu yayınladı. MGM tarafından yapılan tahminlere göre: Ülkemizin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege ile Balıkesir’in batı kıyıları, Edirne ve Çanakkale çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

11-001.png

BEKLENEN KIŞ GELMEDİ

Kar bekleyenleri üzen haber de verildi. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği MGM tarafından aktarıldı.

22.png

RÜZGARIN HIZI 60 KM'YE KADAR ÇIKABİLİR

Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

33.png

KRİTİK UYARI YAPILDI!

MGM önce rüzgarın hızından dolayı vatandaşlara şu uyarıda bulundu: Rüzgarın, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

44.png

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI

Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi