Meteoroloji duyurdu: Yaz geri dönüyor

Meteoroloji duyurdu: Yaz geri dönüyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) verilerine göre soğuk hava yerini sıcak havaya bırakıyor. Meteoroloji'nin son hava tahminlerine göre, Marmara'nın doğusu ile Karadeniz bölgesinde yağışların beklendiği açıklanırken sıcaklıkların 5 dereye kadar artacağı belirtildi.

MGM'nin paylaştığı 5 günlük hava tahmini haritasına göre bugün yer yer sağış gözükürken, pazar günü tüm yurtta bahar havası yeniden kendisini hissettirecek. Salı günü ise kısa süreki yağışın ardından yeniden yazdan kalma günler yaşanacak.

Meteoroloji'nin son hava tahminlerine göre, bugün yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz kıyıları ile Kocaeli, Sakarya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar artıyor

Son günlerde soğuk hava dalgasının etkisi altında olan ülke genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar

İç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yağışlar yer yer çok kuvvetli

Yağışların akşam saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmini

26 Eylül Pazar

haritatahmingun1.png

27 Eylül Pazartesi

haritatahmingun2.png

28 Eylül Salı

haritatahmingun3.png

29 Eylül Çarşamba

haritatahmingun4.png

30 Eylül Perşembe

haritatahmingun5.png