Meteoroloji açıkladı! Siz de hazırlıksız yakalanmayın

Meteoroloji'nin uyarısına göre, bugün Türkiye genelinde çeşitli bölgelerde kuvvetli yağışlar ve sağanaklar etkili olacak. İşte o şehirler:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde bugün farklı bölgelerde kuvvetli yağışlar ve sağanaklar etkili olacak.

1-001.jpg

İÇ ANADOLU VE KARADENİZ'DE YEREL KUVVETLİ YAĞIŞLAR

Bugün Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri ile Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde meydana gelebilecek ani su baskınları ve olumsuz hava koşulları konusunda yurttaşlar uyarıldı. MGM, bu bölgelerde yoğun yağışların yol açabileceği sorunlara karşı tedbirli olunmasını tavsiye ediyor.

2.jpg

DİĞER BÖLGELERDE SAĞANAK

Marmara’nın kuzeyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Afyonkarahisar, Hatay kıyıları ile Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. MGM'nin aktardığına göre, bu bölgelerdeki yurttaşlar, ani hava değişikliklerine karşı hazırlıklı olmalılar.

6-gun-21.jpg​​​​​​​

HAVA SICAKLIKLARI VE BÖLGESEL DAĞILIM

Hava sıcaklıkları ülke genelinde değişkenlik gösterecek. Ankara’da sıcaklıklar en yüksek 29, en düşük 18 derece olarak ölçülecek. İstanbul’da sıcaklıkların en yüksek 30, en düşük 23 derece civarında olması beklenirken, İzmir’de sıcaklıklar en yüksek 34, en düşük 23 derece olacak.

5.jpg​​​​​​​

Diğer bölgelerde ise hava durumu, yerel yağış ve sağanaklarla birlikte değişkenlik gösterecek.

4.jpg​​​​​​​

Kaynak:ANKA