Meşhur Lisede 'Orta Parmak' Skandalı: Öğretmen Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Meşhur Lisede 'Orta Parmak' Skandalı: Öğretmen Hakkında Soruşturma Başlatıldı
İstanbul Beyoğlu'nda Özel İtalyan Okulu'dan öğretmenin öğrencilerine orta parmak işareti yapıp küfür etmesi velileri ve öğrencileri ayaklandırdı. Öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Beyoğlu'nda Özel İtalyan Okulu'nda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni H. S.'nin sınıf içerisinde öğrencilere karşı orta parmak işareti yaptığı, küfrettiği ortaya çıktı. Öğrenciler velilerine durumu anlatınca veliler şikayette bulundu.

Sabah’tan Muhammed Uzun'un haberine göre, okul, öğretmen hakkında soruşturma başlattı.

Okul yönetimi velilere gönderdiği mailde, "İdaremize iletmiş olduğunuz şikâyet mektubunda dile getirilen hususlar, başlıklar halinde tarafımdan öğretmenimize iletilmiş olup, öğretmenimizin bu hususlara dair açıklamaları yazılı olarak alınmıştır" ifadelerini kullandı.

1.webp

"DİKKATİ ÇEKECEK ŞEKİLDE YAPTIM"

Öğretmen H.S., okul yönetimine 24 Mayıs 2023'te verdiği ifadede ortak parmak hareketinin 'küfür' olarak algılanmaması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Öğrencilerin davranışlarının ders işlememi imkânsız kıldığı ve sınıf kontrolünün zorlaştırdığı noktada, dikkati toparlamaları adına, ıslık çaldığım gibi, ortak parmak işaretini asla tam ve net şekilde değil; ama dikkatleri çekecek gibi yaparak böyle bir hareketin küfür olarak göründüğünü insanların bu harekete nasıl böyle bir anlam verdiğini söyler, sınıfı sakinleştiririm. Bu hiçbir zaman bir şahsa küfür olarak yapılmamıştır. Yapılmayacaktır."

İTALYANCA KÜFÜR

H.S., öğrencilere küfretmesi ile ilgili ise kendisini şöyle savundu: u: "Dün, işlediğimiz roman kahramanının hafif meşrep tanımlamalarını öğrencilerime açıklamak adına, sınıfta açıkça söyleyemediğim için 'özür dileyerek nasıl söyleyeyim 'puttana'dır, dedim doğrudur."