'Merkez' yetmedi Yiğit Bulut konuştu: Faiz değişmeyecek

'Merkez' yetmedi Yiğit Bulut konuştu: Faiz değişmeyecek
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun fiyat istikrarı için para politikası enstrümanlarını kullanmaya devam edeceği yönündeki mesajlar piyasaları sakinleştirmeye yetmezken Cumhurbaşkanı Ekonomi başdanışmanı Bulut durumu izah etmek için devreye girdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, ekonomide yaşanan dalgalanmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

A Haber'e bağlanmadan önce Merkez Bankası Başkanı ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten Yiğit Bulut, şöyle devam etti: 

"Toplantı yapılacak, faiz 10 puan indirilecek"

"Bakın sayın Merkez Bankası Başkanı yaptığı açıklamada şunun altını net olarak çizdi. Herhangi bir olağanüstü toplantıyla herhangi bir kısa vadeli bir faiz değişikliği olmayacak dedi. Bu çok önemli. Çünkü bunu speküle ediyorlar. Yine sadece işi ortalığı karıştırmak olan profesör unvanı olan bir arkadaş var, Youtube videolarında bu şekilde spekülasyon yapıyor.

O diyor ki; "Toplantı yapılacak. Faiz 10 puan indirilecek. O zaman ne olacağını göreceğiz." Şimdi bakın bunların hepsi uydurulmuş, bilgi sahibi olmadan ülkeye zarar vermek için ortaya atılmış cümlelerdir. Çok net olarak Merkez Bankası başkanımızın yapmış olduğu açıklama ortadadır. Ertesi gün bankalarla yaptığı toplantılarda söylediği ortadadır, Burada bir parantez açarak şunu da söylemek istiyorum. 'İşte gazeteciden Merkez Bankası Başkanı yaptılar' Burada herkesi vicdana davet ediyorum. Merkez Bankası Başkanımız 32 yaşında özel bir bankanın genel müdür yardımcısı oldu. Türkiye'de 32 yaşında banka genel müdür yardımcısı olmak imkansızdır neredeyse. Yıllarca bankacılık enstitüsünde ders verdi; doçentliğini - profesörlüğünü aldı. Televizyonda ona iftira atanların birçoğu da onun öğrencisi."

 

Etiketler :