Emin Çapa Kavcıoğlu'nun neden Merkez Bankası Başkanlığı'na atandığını açıkladı

Sözüm Var programında Emin Çapa, Merkez Bankası Başkanlığı'na neden Şahap Kavcıoğlu'nun atandığını açıkladı.

Hafta sonundan bu yana Kavcıoğlu'nun Yeni Şafak'taki köşe yazılarını okuduğunu anlatan Emin Çapa" Neden Kavcıoğlu atandı hemen anladım.  İki tane temel özellik çıkıyor yazılarında" diyerek Kavcıoğlu'nun savunduğu politikaları anlattı.

Emin Çapa, "Bir yerde herhangi bir kusur varsa ekonomiye dair, o kesinlikle Sayın Erdoğan'la ve iktidarla alakası yok, o hep başkalarının suçu.  Bu arada faizin enflasyonun nedeni olduğunu söyleyen Erdoğan'ın fikrini birebir savunuyor kendisi" diye konuştu.

Emin Çapa'nın değerlendirmeleri şöyle: 

"Şu andan itibaren Türkiye'nin para politikası anlamında yapabileceği bir şey kalmamıştır.  İki önemli politika biri mali politikaları, biri para politikaları... Para politikaları kısmında Türkiye herhangi bir ekonomi aktörünü ikna edecek, inandıracak bir şey yapması artır mümkün değil. 

Tam rakam 127 milyar 4 milyon dolar. Merkez Bankası'nın şu anki Başkanı Sayın Kavcıoğlu'nun Yeni Şafak gazetesinde yazıları var. İtiraf edeyim kendisinin yazılarını atanana kadar okumuyordum. Kendisi ile şahsen tanışmıyorum. Bir siyasi figür olarak biliyorum. Yazılarını hafta sonundan bu yana okuyorum ve notlar alıyorum. Neden atandığını hemen anladım. İki tane temel özellik çıkıyor yazılarında... Bir yerde herhangi bir kusur varsa ekonomiye dair, o kesinlikle Sayın Erdoğan'la ve iktidarla alakası yok, o hep başkalarının suçu. Örneğin Türkiye'de tarım fiyatlarının artmasından kim sorumlu? Kredi kooperatifleri. Onların tedbir alıp bu piyasaları regüle etmeleri gerekiyormuş. Bu onların işi mi yoksa iktidarın işi mi? Bu arada faizin enflasyonun nedeni olduğu konusunu söyleyen Erdoğan'ın fikrini birebir savunuyor.

Kendisi işletmeci, sonrasında da muhasebe ve denetim uzmanlığı yapmış. İşletme ve sigortacılık üzerine yüksek lisans ve doktorasını yapmış"