Meriç Nehri'ne Set Çekildi

Meriç Nehri'ne Set Çekildi
Çeltik üretiminin korunması amacıyla Meriç Nehri'ne set çekildi. Yetkililer, çiftçilerin su riskini sürekli olarak değerlendirip tedbirleri anlık olarak alacaklarını belirtti.

Edirne'nin İpsala ilçesinde, çeltik üretiminin yoğun olduğu bölgede önlem amaçlı olarak Meriç Nehri'ne set çekildi. İl Özel İdaresi ekipleri, Ege Denizi'nin boğaz kısmına kumla yapılan 120 metrelik setle, deniz suyunun nehrin döküldüğü noktaya karışmasını engelledi. Bu önlemle çiftçilerin üretimlerinin zarar görmesi önlenmeye çalışılıyor.

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili ve beraberindeki yetkililer, bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Sevgili, İpsala Kaymakamlığı koordinasyonunda oluşturulan Çeltik Komisyonu'nun, su riskini sürekli değerlendirip gerekli tedbirleri alacağını belirtti. Ayrıca, Edirne Valiliği tarafından kurulan komisyonla sürekli iletişim halinde olacaklarını ve çiftçilerin gereksinimlerini karşılamak için gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

Kaymakam Sevgili, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çeltik üreticilerimizin bereketli bir sezon geçirmesi için her türlü tedbiri alıyoruz. Karpuzlu tarafından getirilen stabilizasyon malzemesiyle desteklenecek set, çiftçilerimizin ürünlerini deniz suyundan korumak için etkin bir önlem olacak" dedi.

82327-4.jpg

82327-2.jpg

Kaynak:DHA