Meral Akşener'e Bingöl’de coşkulu karşılama: Halay çekti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretinde bulunmak üzere bugün öğle saatlerinde geldiği Bingöl’de kalabalık vatandaş grubu tarafından coşkuyla karşılandı. Akşener kendisini karşılayan partililer ile vatandaşlarla birlikte davul ve zurna eşliğinde halay çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl merkez ve Genç ilçesinde esnafı ziyaret etti. Genç caddesine parti otobüsüyle gelen Akşener, burada bin kişiden oluşan kişi davul zurnalarla karşıladı. Vatandaşlarla halay çeken Akşener, daha sonra esnafı gezdi. Akşener’e ziyaretinde bir dönem MHP, iki dönem AKP'de vekillik yapan Kazım Ataoğlu eşlik etti.

whatsapp-image-2021-11-05-at-16-48-11.jpeg

'23 aydır şehir şehir geziyorum'

Meral Akşener, 23 ayda bir çok şehri gezdiğini ve esnaf ile vatandaşları dinlediğini söyledi. Genç ilçesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Akşener, “23 aydır ilçe ilçe, şehir şehir ve esnaf esnaf geziyorum. Gezdiğim anları siz de takip ettiniz. İlk sözde iktidar partisini yermediğimi kendi partimi övmediğimi ve propagandasını yapmadığımı söylüyorum. Tabii ki oylarına talibim tüm siyasi partiler gibi. İkna edenin oyunu alabileceğimi söyleyerek tam 23 ay geçirdim. Şimdi enteresan bir ortaklaşma söyleyeyim. Batıda bir şehirle, Orta Anadolu'daki bir şehirden gelin. Bingöl’e oradan da Siirt’te oradan da Van’a oradan da Samsun’a geçin. Ortak neler var görün. Yoksulluk ortak, esnafın hali ortak, zamlar ortak, vatandaşın alım gücünün düşmesi ortak, üniversite mezunu birçok gencin umutsuz bir şekilde kahve köşelerinde beklediği o sorun ortak. Derin yoksulluk diye bir kavram var. Köylerde üretim durunca şehirde çocuğuna gıda yardımı yapma meselesi ortadan kalkmış. Dolayısıyla İstanbul’da da başka şehirlerde özellikle çocuklarda bodurluk başladı. Yani 11 yaşında zannettiğiniz çocuğun 14 yaşında olduğunu görebiliyorsunuz. Üzerine durmamız gerek acil durum bu. 'Vatandaşın durumu kötü' dediğimiz zaman iktidar partisi çıkıp çemkiriyor. Gece bir şey yiyip yatıyor çocuk ama protein yok, süt yok yumurta yok. Dolayısıyla bodurluk başlamış durumda” dedi.

Seçmene sitem etti: Gücünüzün farkında olun

Meral Akşener konuşmasında seçmenin oyunun gücünün farkında olmasını isteyerek sitemde bulundu. Akşener siteminde şu ifadelere yer verdi:

“Çiftçinin besicinin, köylünün nereye giderseniz gidin bütün şehirlerde sorunu ortak ama bütün bunların yanında liyakat yok ve inanılmaz derecede riyakarlık var. Buda tek adam rejimin Türkiye’yi getirdiği nokta. Bir günde 32 bin imza atması gereken şahıs bu işi yapamaz. Lütfen siz gücünüzün farkında olun. Siz seçmensiziniz, şuculuk buculuk üzerinden veriyorsunuz oyları çırak çıkıyorsunuz kardeşim asıl mesele bu.” Akşener konuşmasının ardından Elazığ'a geçti.

whatsapp-image-2021-11-05-at-16-48-10.jpeg

Küfür tartışması

Akşener parti otobüsünden indiği sırada bir vatandaştan tepki gördü. Akşener'in kendisini mahkemeye verdiğini iddia eden vatandaş, "Arkadaşlar bu kadına inanmayın. Bu kadın beni mahkemeye verdi, ben ceza almışım. Şu an cezaevine gireceğim. Benim adım Tahir Kümran" dedi.

Bu sözlerin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, Tahir Tümen isimli vatandaşın boynuna sarılarak "Niye küfür ediyorsun" diye sordu. Vatandaş bu sırada tepkisini sürdürdü. Türkkan'ın vatandaşın kulağına eğilerek küfür ettiği iddia edildi.

Türkkan'dan açıklama

Sosyal medyadan açıklama yapan Türkkan, küfür iddiasını yalanladı. Türkkan'ın paylaşımı şöyle:

"Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü. Bu kez de Akşener'e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez 'ağır küfür etti' diye yayınlamışsınız"

whatsapp-image-2021-11-05-at-16-48-04.jpeg