Merakla Beklenen Kavala Kararı Açıklandı

Kamuoyunun merakla beklediği Osman Kavala kararı belli oldu. Kavala'nın avukatları 30 Nisan'da yeniden yargılama talebinde bulunmuştu.

Gazeteci Alican Uludağ'ın haberine göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala'nın yaptığı "yargılanmanın yenilenmesi" talebini oybirliğiyle reddetti.

Mahkemenin Kavala'yla ilgili kararına 7 gün içinde itiraz yolu açık.

Karar metninde "Yargılamanın yenilenmesinde yeni kanıtlar öne sürülüp değerlendirildiğinde hükümlü lehine yeni bir durum oluşturmayacağı ifadeleri dikkat çekti.

osman-kavala.png

Gezi davası hükümlüsü Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin’in başvurusu üzerine yeniden yargılanma talebine bakacak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değiştirilmişti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık Osman Kavala'yı, TCK'nin 312/1 maddesi gereğince, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışları ile sabit olan eylemleri işleme biçimini dikkate alan heyet, takdiri indirim uygulamamıştı.

Verilen ceza süresi ve infaz koşulları dikkate alınarak Kavala'nın bu suçtan tutuklanmasına karar veren heyet, sanığın "siyasal veya askeri casusluk" suçundan beraatine, bu suçtan tahliyesine hükmetmişti.

Heyet, sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18'er yıl hapislerine ve bu suçtan tutuklanmalarına karar vermişti.