Menzil "Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor" sözlerini üzerine alındı

Menzil "Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor" sözlerini üzerine alındı
Menzil Tarikatına yakınlığıyla bilinen yazar Serdar Tuncer, TRT Haber'deki 15 Temmuz programında "Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor" diyen Prof. Dr. Ali Köse'ye tepki gösterdi.

TRT Haber’de 15 Temmuz özel yayında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse’nin “Benim bu konudaki kanaatim 15 Temmuz’dan gerekli dersin alınmadığı ve yeterli önlemlere gidilmediği şeklindedir. Hatta ben bunu bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor diye değerlendiren, bu şekilde sloganlaştıran birisiyim” sözlerine ilk tepki Menzilcilere yakınlığıyla bilinen Serdar Tuncer’den geldi.

Menzil Tarikatına yakınlığıyla bilinen yazar Tuncer, Nedim Şener’in Köse’nin konuşmasını paylaştığı tweetini alıntılayarak, “FETÖ’cülere dense ki: bir metin yazacaksınız ve 15 Temmuz günü devlet televizyonunda bir ilahiyat hocası tarafından okunacak, bu kadarını hayal bile edemezlerdi. Ali Köse Hoca bir hayalin de ötesini gerçekleştirmiş. Peki neden? Anlayan beri gelsin!!!” mesajını paylaştı.

ekran-resmi-2020-07-17-10-19-03.png

Tuncer’in bu paylaşımı, “Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor” sözlerini Menzil Tarikatının üstüne alındığı yönünde yorumladı.

Menzil Tarikatının yapılanması

Menzil Tarikatı, özellikle sağlık sektöründe ve Sağlık Bakanlığında yapılanmasıyla biliniyor. Türkiye’nin en kalabalık tarikatlarından olan Menzil’e eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da yakın olduğu ifade ediliyordu.

Menzil’in Adıyaman’ın Menzil köyünde ve Eskişehir’in Buhara köyünde iki ayrı yapılanması olduğu biliniyor. Saygı Öztürk’ün kitabında, Buhara kolunun şeyhinin eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve eski Enerji Bakanı Taner Yıldız hakkında, “İkisi de evimizde büyüdüler, her hafta yanımda olan insanlardı” ifadelerini kullandığını aktarmıştı.

Etiketler :