Kadın teğmenin memleketinde önce pankartını astılar sonra kaldırdılar

Kadın teğmenin memleketinde önce pankartını astılar sonra kaldırdılar
Kara Harp Okulu’nu birincilikle bitiren genç teğmenin fotoğrafı memleketi Ordu'da önce asıldı, sonra aniden kaldırıldı. Bu gelişme, ilçede büyük tepki topladı!

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Kara Harp Okulu'nu birincilikle bitiren Akkuşlu Teğmen Ebru Eroğlu'nun fotoğrafının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Akkuş İstiklal Caddesi’ne asılan Eroğlu’nun fotoğrafı, kısa süre sonra yerinden alındı. Torun, bu duruma sert eleştirilerde bulundu.

image.jpg

"AKKUŞ'UMUZUN GURURU" FOTOĞRAF NEDEN KALDIRILDI?

Torun, "Akkuş'umuzun Gururu" ifadesiyle sergilenen Eroğlu’nun fotoğrafının kaldırılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. "Hepimizi gururlandıran bu fotoğrafın kaldırılması halkın tepkisini çekti," diye ekledi.

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERİNE SAYGISIZLIK YAPILIYOR"

Torun, Ebru Teğmen'in fotoğrafını indirenleri eleştirdi. "Mustafa Kemal'in askeri olan bu genç kadına yapılan saygısızlık halkımızı derinden yaralamıştır," dedi. Bu kararın kadınların başarılarını gölgelemeye çalıştığını vurguladı.

image-1.jpg

TORUN'DAN YETKİLİLERE ÇAĞRI: "YANLIŞTAN DÖNÜN"

Torun, yetkililere çağrıda bulunarak, bu hatadan dönülmesi gerektiğini söyledi. "Kadınlarımızın başarısı hepimizin başarısıdır," diyerek Eroğlu’nun fotoğrafının tekrar asılmasını talep etti.

Kaynak:Haber Merkezi