Mehmet Metiner Hafta Sonu Yaşanan Gelişmelerden Sonra AKP'yi 3 Başlıkta Çok Net Uyardı!

Mehmet Metiner Hafta Sonu Yaşanan Gelişmelerden Sonra AKP'yi 3 Başlıkta Çok Net Uyardı!
Avrupa'da aşırı sağın yükselişi Türkiye'yi etkileyebileceğini söyleyen Mehmet Metiner 3 başlıkta sıraladığı adımların atılmaması halinde kan kaybının devam edeceğini ileri sürdü.

Yeni Şafak yazarı AKP'li Mehmet Metiner, Avrupa Parlamentosu'nda aşırı sağın yükselişinin Türkiye'yi etkileyeceğini savundu.

Metiner, "Türkiye’ye muhtemel yansımaları konusunda şimdiden zihni hazırlıkların yapılması ve muhtemel senaryolara göre çözüm yollarının yeni bir siyasi akılla hazırlanması tedbir açısından şart." dedi.

Ekonomi, sığınmacılar ve Kürtler konularının hızlıca çözülmesi gerektiğini vurguladı.

AŞIRI SAĞ PARTİLER İLK SIRADA

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Avusturya'nın ardından Fransa'da da aşırı sağ partiler ilk sıraya yerleşti. Metiner, "Avrupa’da aşırı sağın yükselişi bizi etkiler mi?" başlıklı yazısında önemli uyarılarda bulundu.

"EKONOMİK SORUNU ÇÖZMELİYİZ"

Metiner, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Burada sorun şudur: Gözle görülür bir demografik değişime dönüşecek kalıcılık, yükseltilmek istenen etnik milliyetçilikle beraber yabancı düşmanlığına dönüştürülebilir. Ekonomik sorunu ne yapıp edip çözmemiz şart. Aksi takdirde sığınmacılar sorunuyla eklemlenip yanlış ve tehlikeli siyasi mecralara ülkemizin taşınmasına sebebiyet verebilir."

"POPÜLİZM YAPAN PARTİLER SANDIKTAN ÇIKABİLİR"

Metiner, aşırı sağın yükselişinin siyasi istikrarsızlığa yol açabileceğini belirtti.

AKP'li isim "Bu durumda 'Herkese bol keseden dağıtacağı'nı söyleyerek popülizm yapan partiler pekâlâ sandıktan çıkabilir. Veya siyasal istikrarı bozacak yeni bir seçenek olarak siyaset sahnesine oturabilirler." ifadelerine yer verdi.

AKP'YE UYARI

Metiner, AKP'nin bu sorunları çözmede adım atmaması halinde milletin umudu olmaktan çıkabileceğini belirtti. Metiner "AK Parti şayet bu sorun alanlarını giderici adımlar atmazsa hızlıca milletin umudu olmaktan çıkar ve buradan doğacak siyasal boşluğu korkarım ki aşırı sağ argümanları kullanan partiler kullanır." dedi.