Mehmet Ali Acar'a 7,5 yıl hapis istenmesine sosyal medyada tepki

Mehmet Ali Acar'a 7,5 yıl hapis istenmesine sosyal medyada tepki
Konya’da 3’ü çocuk 4 sporcuya cinsel saldırıda bulunan Muay Thai Antrenörü Mehmet Ali Acar hakkında 7,5 yıla kadar hapis cezası istenmesi sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Konya’da 3’ü çocuk 4 sporcuya cinsel saldırıda bulunan Muay Thai Antrenörü Mehmet Ali Acar hakkında 7,5 yıla kadar hapis cezası istenmesi sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Twitter’de #SapıkSporHocasınıYargıla etiketi Türkiye gündeminde ilk sıralara yükseldi.

Mehmet Ali Acar hakkında Kozaklı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Kozaklı Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Mehmet Ali Acar'ın üzerine atılı suçu işlediğine dair yeterli suç şüphesi varlığı ve delillerin bulunduğunun anlaşıldığı belirtildi. Acar hakkında 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı ve nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 2 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede F.A.'nın, Mehmet Ali Acar'ın nasıl bir insan olduğunun federasyon başkanının da bildiğini ancak bir şey yapılmadığı yönündeki sözlerine de yer verildi.

İddianamede antrenörü tarafından tacize uğrayan F.A.'nın arkadaşı A.B'nin (18) tanık olarak ifadesine de yer verildi. A.B. ifadesinde, cinsel saldırıya tanıklığını anlattı.

Kozaklı Asliye Ceza Mahkemesi de iddianameyi kabul edip, davanın açılmasına karar verdi.