Medyada Nefret Söylemi ve Ayrımcı Söylem raporu: Yeni Akit zirvede

Medyada Nefret Söylemi ve Ayrımcı Söylem raporu: Yeni Akit zirvede
Hrant Dink Vakfı, Medyada Nefret Söylemi 2018 raporunu açıkladı. Rapora göre 284 ayrımcı söylem bulgusuyla Yeni Akit en üst sırada yer alıyor. Medyada Nefret Söylemi ve Ayrımcı Söylem raporu: Yeni Akit zirveyi kimseye bırakmadı

Hrant Dink Vakfı, Medyada Nefret Söylemi 2018 raporunu açıkladı. Rapora göre 284 ayrımcı söylem bulgusuyla Yeni Akit en üst sırada yer alıyor.

Yayımlanan ‘Medyada Nefret Söylemi ve Ayrımcı Söylem 2018 Raporu’; 2018 yılına dair medya izleme verileri ve analizleri ile birlikte yıl içinde öne çıkan iki konu seçilerek hazırlandı.

Rapor, ‘Türkiye Yazılı Basınında Çocukların Temsili - Haziran 2018’ ve ‘Türkiye Ulusal Basınında Cumartesi Anneleri/İnsanları - Mayıs 1995-Eylül 2018’ başlıklı ayrımcı söylem raporlarını içeriyor.

"8 farklı grup hakkında 6517 adet nefret söylemi"

Araştırma kapsamında 2018 yılında ulusal gazetelerin tümü ve yaklaşık 500 yerel gazete, önceden belirlenen anahtar kelimeler aracılığıyla tarandı. Gazetelerin hafta içi yayınlarından oluşan 240 binden fazla metin incelendi.

4839 köşe yazısı ve haberin ulusal, etnik ve dinî grupları hedef aldığı görüldü. İncelenen gazetelerde 98 farklı grup hakkında 6517 adet nefret söylemi içeriği tespit edildi.

Rapora göre, 2018 yılında Türkiye’deki yazılı basına bakıldığında yıl boyunca günde 18’den fazla metinde nefret söylemi üretildiği görülüyor. Nefret söylemi içerdiği tespit edilen yazıların çoğu yerel basında yer alıyor. Nefret söylemi içeren yazı türleri arasında ise köşe yazıları öne çıkıyor.

Rapora göre 284 içerik bulgusu ile Yeni Akit en nefret söyleminde en üst sırada yer aldı. 

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayın.

İlgili Haberler
Etiketler :