AGD ve MGV'den nefret söylemi içeren afişler hakkında pişkin açıklama

AGD ve MGV'den nefret söylemi içeren afişler hakkında pişkin açıklama
Konya'da otobüs duraklarına asılan nefret söylemi içeren afişlerde imzası olan AGD VE MGV'den pişkin bir açıklama geldi. Bu vesileyle toplumun farklı kesimlerinin birbirini daha iyi anlamasına ve barış içinde yaşamasına zemin sağladıklarını iddia ettiler.

Konya’da belediyeye ait otobüs duraklarına asılan ve “Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez” ifadelerini içeren afişlerde imzası bulunan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) afişlerin toplatılmasının ardından bir açıklama yaptı.

“Yeryüzünde barış, bütün farklılıklarına rağmen dünyadaki bütün insanlarla merhabalaşmaktan, selamlaşmaktan, tanışmaktan, konuşmaktan, kucaklaşmaktan geçer” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada “Yaşanmasını istemediğimiz bu yanlış anlaşılma ve algılanma sürecinin, bu şekilde gerçekleşmesini arzu etmediğimiz bu gündemin, her şeye rağmen, toplumun farklı kesimlerinde tartışılmasının birbirimizi daha iyi anlamamıza ve birlikte barış içerisinde yaşama zemini oluşturmaya katkı sağlayacağına inanıyoruz” denildi. SP Milletvekili Cihangir İslam da AGD ve MGV'nin açıklaması için "Hatanın adilane bir şekilde telafisi için benzer açıklamanın aynı panolara da asılmasını naçizane tavsiye ederim" yorumunda bulundu.

AGD ve MGV tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

NEFRET SÖYLEMİ NEDİR?

Nefret söyleminin temelinde önyargılar, ırkçılık, yabancı korkusu/düşmanlığı, tarafgirlik, ayrımcılık, cinsiyetçilik ve homofobi yatar. Kültürel kimlikler ve grup özellikleri gibi unsurlar nefret söyleminin kullanılmasını etkiler, ancak özellikle de, yükselen milliyetçilik ve farklı olana tahammülsüzlük gibi koşullarda, nefret dili yükselir ve etkisini arttırır.

 

İlgili Haberler